"În opinia mea, directorul Pătraşcu nu merită să fie demis"
Necula a mai declarat că, studiind documentele care atestă activitatea centralei CET pe ultimele luni a concluzionat că demiterea directorului nu ar fi întemeiată, dat fiind că acesta nu a făcut decât să pună în aplicare, punct cu punct, planul stabilit şi agreat cu şase luni în urmă, iar rezultatele deja se văd: "Conducerea actuală păstrează planul şi-l pune în practică şi deja vedem economii serioase. CET-ul, dacă nu ar avea creditele contractate la momentul ăsta şi ar reuşi să facă reduceri pe total buget alocat salariilor, ar putea să ajungă la nivel de plutire. În opinia mea, directorul Pătraşcu nu merită să fie demis, mai ales acum, în plin proces de rezolvare a unor probleme financiare".
Viceprimarul admite că refuzul sindicatului de a semna protocolul amintit poate duce, în cascadă, la probleme mult mai grave din punct de vedere financiar, care pot avea ca final falimentul CET. El spune însă că ajungerea CET în situaţie de insolvenţă nu înseamnă în niciun caz că brăilenii racordaţi le reţeaua de termoficare nu vor mai avea apă caldă şi căldură: "E un scenariu posibil, pe care l-am luat în calcul acum 8 luni. Nu am luat însă în calcul faptul că e posibil să ajungem în acest stadiu din cauza unor probleme din interior. Nu ne-am gândit că cei din CET nu şi-ar dori păstrarea locurilor de muncă, că vor face demersuri care să pericliteze siguranţa locurilor lor de muncă. Trebuie spus însă că Brăila, ca şi oraş, va avea rezolvată problema căldurii, indiferent de situaţie. Dacă mâine se întâmplă ceva cu CET-ul, din acest punct de vedere, al introducerii stării de insolvenţă, noi nu avem o problemă în a înfiinţa un serviciu de utilitate publică care să se ocupe de gestionarea sistemului de încălzire, să iau partea de distribuţie şi indiferent dacă este în insolvenţă sau nu, CET-ul va lucra la iarnă, pentru că e un serviciu de utilitate publică şi va fi probabil manageriat de un judecător sindic".
Stănel Necula a mai declarat că, în opinia sa, unii dintre membrii sindicatului lui Pârlog nu înţeleg cu adevărat ce înseamnă demersul lor pentru unitatea la care lucrează şi faptul că, prin solicitările de plată rapidă a restanţelor salariale, pot ajunge să nu mai aibă o slujbă.