Mergi la conţinutul principal

Primăria ia în calcul reparaţii la grădiniţele în care plouă

Cazul semnalat de cotidianul nostru în urmă cu mai bine de o săptămână, privind situaţia celor 11 grădiniţe în care la ultima ploaie s-a infiltrat apa, a ajuns în atenţia întâiului edil al oraşului, iar concluzia a fost că "se vor repara, dar să vedem cum".
Astfel, în cadrul conferinţei sale săptămânale de presă, Aurel Gabriel Simionescu, primarul municipiului Brăila, a arătat că a înregistrat sesizările directorilor de la grădiniţele în care plouă şi, mai în glumă, mai în serios, a declarat: "Noroc că a plouat, că altfel n-ar fi sesizat că au probleme. Există un inventar şi vom vedea cum se vor repara, poate după o rectificare bugetară".
Simionescu a încercat să-i atenţioneze pe directorii grădiniţelor afectate din municipiu că Primăria nu face reparaţii curente, ci doar investiţii, unde ar putea să intre reparaţiile capitale.

Banii vin numai după o analiză tehnico-economică

"Reparaţiile curente pot fi realizate din bugetul per elev, pe care-l primesc, bugetul lor propriu, iar pentru la anul trebuie să spună de acum ce investiţii vor, eventual asemenea reparaţii capitale, nu să vină să ceară de la Primărie şi capace pentru WC-uri, cum s-a întâmplat acum. Există informaţii că banii pentru curente, aceia per copil, s-au alocat...Acum, le-am cerut nişte informaţii clare, tehnice, economice, nişte soluţii documentate pentru a vedea dacă este cazul de investiţie", a mai declarat Aurel Gabriel Simionescu.
Reamintim că la ultimele ploi abundente, în 11 grădiniţe a pătruns apa fie în sălile de clasă, fie pe holuri sau în încăperile administrative.
Deşi inspectorul şcolar general Cătălin Canciu a susţinut că "situaţia nu afectează procesul educaţional, însă trebuie rezolvată", directorii unităţilor respective au formulat informări/ solicitări şi către Primărie. Răspunsul primarului Simionescu a fost: "Pentru bugetul din 2016 le vom cere analize tehnico-economice explicite. Ei au administratori tehnici şi economici care pot să verifice periodic situaţia şi aceştia trebuie să spună când va fi nevoie de investiţie pentru reparaţii capitale. Nu trebuie să constate cauza, ci efectul".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro