Mergi la conţinutul principal

Primăria face paşi pentru preluarea bazinului LPS de la Ministerul Sportului

• consilierii municipali au aprobat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre prin care solicită Ministerului Tineretului şi Sportului predarea în domeniul municipiului a bazinului acoperit de înot de la Liceul cu Program Sportiv • primarul Marian Dragomir a subliniat că acesta este doar un prim pas pentru reabilitarea imobilului, deoarece hotărârea finală trebuie să vină de la ministrul Sportului, Elisabeta Lipă

 

Membrii mini-Parlamentului local au spus „Da” preluării bazinului acoperit de înot al Liceului cu Program Sportiv de la Ministerul Tineretului şi Sportului, ieri, în cadrul şedinţei ordinare, ce a avut loc în sala de şedinţe a CUP Dunărea. Scopul este acela de a reabilita clădirea, însă decizia finală în privinţa predării acesteia aparţine ministrului Sportului, Elisabeta Lipă, care ar trebui să emită, în viitorul apropiat, o hotărâre de Guvern în baza proiectului aprobat de CLM Brăila.

Subliniem că proiectul de hotărâre privind „solicitarea trecerii imobilului, «Bazin de înot acoperit», situat în Municipiul Brăila, Parc Monument, (fost Parc Kiseleff), judeţul Brăila, aflat în domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, în domeniul public al Municipiului Brăila”, a fost aprobat în unanimitate, cu 24 de voturi din partea consilierilor prezenţi. De la şedinţă au absentat motivat consilierii: Marian Fusea (PNL), Bogdan Botea (PND) şi Dan Păun (ALDE).

„Observaţi că acest Consiliu Local a fost de acord mai devreme şi a votat ca noi, Primăria Municipiului Brăila, să preluăm bazinul acoperit. Preluarea acestuia înseamnă pentru Primărie şi obligaţii, nu e ca şi cum am prelua o bijuterie, pentru că ea nu arată ca o bijuterie. Din păcate este o clădire care are nevoie de investiţii foarte mari, de o procedură care trebuie parcursă. Şi noi toţi, consilieri, aparat al primarului, inclusiv primarul, ne-am asumat acest lucru, pentru ca elevii de la LPS să poată să îşi desfăşoare orele acolo. Urmează să transmitem hotărârea de consiliu către Minister. Am avut discuţii cu doamna ministru Elisabeta Lipă. Urmează ca Guvernul să emită o hotărâre prin care să aprobe transferul către Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Brăila. De asemenea, urmează ca noi să facem studiile şi expertizele acolo. Urmează să avem licitaţie publică pentru proiectare şi execuţie, urmează să treacă timpul”, a declarat Dragomir, în cadrul şedinţei.

Potrivit raportului proiectului votat în CLM Brăila, municipalitatea se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi a unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. De asemenea, Ministerul va verifica periodic, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, modul de folosire al bazinului. Municipalitatea se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul şi să îl menţină la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice. Predarea - preluarea trebuie să se realizeze pe bază de inventar, printr-un protocol încheiat între părţi, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern.

Acelaşi document ne informează că bazinul a fost construit în 1972, că valoarea de inventar a acestuia este de 16.075.739 lei, fiind construit pe o suprafaţa de 1.125,00 mp. Bazinul are 25 m lungime, cu 8 culoare.

Trebuie subliniat că astfel de proiecte au fost adoptate de CLM Brăila şi în mandatul trecut, fără niciun rezultat concret în cele din urmă. Rămâne de văzut ce decizie va lua Ministerul Sportului de această dată.

Oricum, începând cu data de 27 octombrie, DJTS Brăila a luat decizia de a redeschide bazinul de înot, astfel că sportivii de la LPS şi-au putut relua antrenamentele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro