Mergi la conţinutul principal

Primăria a demarat acţiunea de strângere a câinilor din zona şcolilor

Primarul Marian Dragomir recunoaşte că într-adevăr municipiul Brăila are o problemă atunci când vine vorba despre numărul mare de câini fără stăpân. Cu toate acestea, edilul şef a ţinut să precizeze că încearcă să rezolve problema treptat. Potrivit acestuia, în apropierea începerii anului şcolar, zonele de lângă instituţiile de învăţământ au reprezentat o prioritate pentru echipele de ecarisaj. De asemenea, câinii capturaţi ar fi cazaţi în cele două adăposturi existente, cu riscul de supraaglomerare. "Şi eu mă plimb seara şi văd câinii de pe stradă. Se ridică foarte mulţi câini în această perioadă din zona şcolilor. Îi duc la adăpostul de la Unirea, dar este aglomerat. (...) Mi se par şi mie foarte mulţi. S-au mai capturat şi în această perioadă, dar v-am mai spus că toate asociaţiile care ne-au contactat până acum, cu excepţia celor care au deja o anumită colaborare cu Municipiul Brăila, au un singur interes: cât plătim pentru un câine în adăpost? Or, din punctul meu de vedere o asociaţie a iubitorilor de animale trebuie să se implice. Singura soluţie din punctul meu de vedere, este un nou adăpost pentru câini", a declarat Dragomir. Edilul şef a punctat că încă nu a purtat o discuţie în acest sens cu membrii CLM Brăila, însă speră că aceştia vor fi de acord să îşi asume cheltuiala pentru realizarea şi întreţinerea unui nou adăpost. "Vreau să avem o discuţie cu toţi consilierii, indiferent de partidul politic, să vedem dacă ne asumăm acest lucru. Un nou adăpost presupune cheltuiala pentru realizarea lui şi cheltuieli de funcţionare. Urmează să avem o întâlnire şi cu cei de la Dog Rescue, pentru că dânşii trebuie să elibereze un adăpost şi au obligaţia să ia câinii cazaţi acolo când eliberează adăpostul. Teoretic vom avea nişte locuri libere. Practic, vreau să văd dacă au forţa, dacă respectă acea parte a angajamentului să ia şi câinii cu ei şi să avem încă 400 - 500 de locuri libere într-un adăpost. Mă refer la adăpostul de la Lacu Sărat. Dar plec de la premisa de bună credinţă pentru că ei s-au implicat foarte mult în sterilizarea câinilor din municipiul Brăila, în mod gratuit", a mai adăugat sursa citată.

Terenul dintre Brăila şi Galaţi rămâne propunerea primarului pentru viitorul adăpost

Dragomir a vorbit şi despre zona unde s-ar putea realiza un adăpost nou pentru câinii comunitari. Potrivit acestuia, terenul despre care a amintit, recent, într-o altă conferinţă de presă, undeva între Brăila şi Galaţi rămâne varianta cea mai bună. "Din punctul meu de vedere amplasamentul pentru noul adăpost poate fi cel despre care v-am vorbit. Toate discuţiile pe care le-am avut până acum conduc la concluzia că acea locaţie este una viabilă din acest punct de vedere. Noi nu mai putem face padocuri pentru câini decât pe teritoriul municipiului Brăila, nu putem să ne mai ducem în comune. Putem doar să le asigurăm funcţionarea celor pe care le avem în alte Unităţi Administrativ Teritoriale. Avem o lege în acest sens", a conchis sursa citată.
Reamintim că, primarul a afirmat la începutul lunii august că a identificat un teren al municipalităţii, situat pe partea stângă a drumului Brăila - Galaţi, care zace nefolosit şi care ar putea servi drept spaţiu pentru noul adăpost pentru câini.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro