Mergi la conţinutul principal

Primăria a colectat peste 6,5 milioane lei din taxele şi impozitele populaţiei

• s-a dublat numărul brăilenilor care îşi plătesc dările locale din faţa calculatorului • dacă anul trecut erau puţin peste 700 de tranzacţii prin aplicaţia ghiseul.ro, acum Primăria a înregistrat peste 1.400 de plăţi online • evident că şi sumele astfel colectate au crescut semnificativ: de la circa 271.000 lei, în 2016, la 624.203 lei, în prezent

 

Peste 15.000 de brăileni s-au mobilizat să achite obligaţiile fiscale către bugetul local astfel încât să beneficieze de bonusurile acordate de municipalitate pentru plata anticipată integrală a taxelor şi impozitelor pe care autoritatea publică le are de colectat. După cum se cunoaşte, 31 martie a fost termenul limită până la care achitarea integrală a impozitelor pe proprietăţi este recompensată: o reducere cu 10% a cuantumului impozitului pe terenuri şi clădiri şi de 5% pentru mijloacele de transport. Potrivit unei statistici a municipalităţii, până la termenul limită amintit anterior, au fost înregistrate aproape 15.500 de tranzacţii reprezentând plăţi ale contribuabililor locali în contul impozitelor şi taxelor locale. Ce-i drept, nu toate reprezintă plată integrală anticipată, iar statistica include şi taxa de salubritate pentru care nu se acordă nicio reducere. Chiar şi aşa se poate observa însă o creştere importantă a apetitului brăilenilor pentru a achita taxele şi impozitele online, din faţa calculatorului, prin aplicaţia ghiseul.ro. Mai precis, dacă anul trecut, în primele 3 luni s-au înregistrat 712 tranzacţii prin aplicaţia online, în sumă totală de puţin peste 0,27 milioane lei, anul acesta sunt 1.430 tranzacţii, dublu aşadar, în sumă totală de 0,624 milioane lei. O creştere semnificativă se observă şi în cazul plăţilor cu cardul la ghişeele de taxe şi impozite ale Primăriei Brăila: de la 2.604 tranzacţii în cuantum de 0,85 milioane lei, în 2015, s-a ajuns acum la aproape 6.840 tranzacţii cumulând 1,966 milioane lei. La toate acestea, dacă se adăugă şi plăţile prin metoda tradiţională - plata cash, direct la ghişeu - rezultă că cei aproape 15.500 de brăileni care şi-au plătit integral sau parţial obligaţiile fiscale locale au virat bugetului municipalităţii peste 6,5 milioane lei în perioada ianuarie - martie inclusiv. 

“Se observă clar orientarea contribuabililor locali către modalităţile moderne de plată şi vorbim aici de plăţi online şi plata cu cardul. Iar cifrele arată o dublare atât a numărului de astfel de plăţi, cât şi a sumelor încasate la buget în urma unor tranzacţii online. De altfel, şi municipalitatea încurajează plata impozitelor şi taxelor locale online pentru a evita aglomeraţia şi timpul pierdut pe la ghişee”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

De asemenea sursa citată a subliniat, încă o dată, că brăilenii care doresc să-şi facă un cont pe ghiseul.ro nu mai trebuie să vină la administraţia financiară a primăriei să-şi ridice username-ul şi parola de acces, procedura de validare şi identificare a utilizatorului putând fi făcută online. Mai mult, prin secţiunea “Plată cu autentificare” de pe ghiseul.ro utilizatorul are posibilitatea de consultare a obligaţiilor de plată datorate instituţiilor înrolate şi achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Trebuie precizat că sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România, dacă respectivele carduri sunt înrolate 3D Secure.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu