Mergi la conţinutul principal

Primăria caută investitori pentru complexul rezidenţial "Caporal Muşat"

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pot începe demersurile pentru organizarea licitaţiei, în vederea găsirii unui investitor interesat de acest proiect. Edilul-şef admite că momentul este cât se poate de prost, dat fiind că de luni bune, pe fondul crizei financiare, piaţa imobiliară este blocată, iar apartamentele scoase la vânzare nu mai interesează pe nimeni: "Depinde şi de ce se va întîmpla în continuare pe piaţa imobiliară, pentru că la ora actuală, în municipiu sunt o serie întreagă de apartamente de vânzare, care nu se cumpără. E adevărat că, din punct de vedere constructiv, proiectul acesta pică prost, dar să avem măcar partea de proiectare gata şi să sperăm că într-o jumătate de an sau puţin mai mult, lucrurile se vor îmbunătăţi şi din punct de vedere al interesului pentru construcţii. Cei care s-au interesat de-a lungul timpului, ca posibili investitori în acest proiect, spun în continuare că vor să facă treabă, dar eu văd că am dat mai multe autorizaţii de construcţie în ultima perioadă, pentru diverse clădiri şi lucrările nu sunt foarte avansate, în teren. Nu că nu sunt cereri pentru locuinţe, dar sistemul de creditare a devenit extrem de rigid şi nu se acordă credite decât foarte greu. Trebuie să ai salariu foarte mare acum, ca să-ţi împrumute banca bani pentru o locuinţă".

Cum speranţa moare întotdeauna ultima, Simionescu trage nădejde că se va găsi vreun investitor dispus să bage bani într-un complex rezidenţial a cărui construcţie va dura ceva timp, astfel încît, peste un an-doi, când criza va fi depăşită, iar apartamentele respective vor fi gata, ele să aibă căutare: "Acolo vor fi locuinţe colective, structurate în majoritate în imobile demisol - pentru că toate trebuie să aibă parcări la subsol -, parter şi trei-patru niveluri, cu accente, zic ei, adică din loc în loc, pot fi şi blocuri-turn cu zece etaje. În plus, sunt prevăzute dotări pentru spaţii servicii administrative, unităţi de educaţie, învăţământ, dispensar, poliţie comunitară, spaţii prestări-servicii, piaţă agroalimentară, plus modernizarea şi dezvoltarea circulaţiei pe benzile de intrare-ieşire din cartier, cu utilităţile aferente. Vor fi locuinţe în regim de cumpărare. Va fi o chestiune mixtă, adică din două sau chiar trei niveluri de preţ, de la locuinţe de lux, ca să spun aşa, adică având o suprafaţă mai mare şi dotări mai deosebite, pînă la locuinţe obişnuite".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro