Administraţia locală a câştigat primul proces în cazul neregulilor sesizate de Curtea de Conturi în urma unui control de rutină.
Edilul-şef a ţinut să anunţe câştigarea procesului atât în cadrul unei conferinţe de presă, cât şi la şedinţa Consiliului Local Municipal. "Vreau să vă informez că una dintre discuţiile care au făcut obiectul mai multor polemici, respectiv, faptul că noi în baza contractului colectiv de muncă pe care l-am avut şi îl avem semnat - inclusiv la nivel de ramură -, am acordat funcţionarilor publici şi cadrelor didactice nişte sporuri fie sub formă de tichete cadou (cadrelor didactice), fie sub forma sporurilor de medicamente, alimente, îmbrăcăminte (funcţionarilor publici). După mai multe întrevederi în instanţă, aceasta a dat câştig de cauză municipalităţii. Este vorba de circa 50 de miliarde de lei în bani vechi, sume despre care s-a tot vorbit vizavi de «jaful din administraţie» şi toate celelalte lucruri pe care le ştiţi şi dumneavoastră", a spus acesta. Primarul şi-a arătat nemulţumirea asupra faptului că există mai multe interpretări asupra Legii. "Cele două prevederi din decizia Curţii de Conturi au fost anulate în instanţă. Sigur că o să urmeze un apel, ăsta este parcursul, dar ceea ce nu înţeleg eu este de ce trebuie să citim în diferite moduri legea şi prevederile pe care le avem în toată povestea asta. Nu este singura, cu siguranţă o să mai avem dezbateri - interpretăm ce înseamnă un cuvânt, ce înseamnă altul. Eu cred că între instituţiile publice - care sunt până la urmă subordonate Statului Român şi fac parte din acesta, cu aceleaşi legi şi prevederi la dispoziţie -, nu trebuie să avem interpretări diferite ale cuvintelor din lege. Poate că nici legile nu sunt foarte clare, poate nici cuvintele, limba română fiind bogată în forme de exprimare, dar pierdem timp, consumăm energie, ne supărăm pe nişte lucruri care nu ar trebui să se întâmple", a mai adăugat Simionescu, pe acest subiect.
"Sunt un adept al controlului dar un adept al controlului preventiv"
Primarul a explicat că există mai multe cazuri de acest gen în ţară şi că unele procese au fost câştigate. "Noi am apreciat că am lucrat corect şi că le-am dat acestor oameni bani conform contractelor colective de muncă semnate la nivel naţional, etc. - alţii au făcut altceva, au imputat oamenilor şi aceştia au dat în judecată instituţia respectivă şi s-au constituit foarte multe procese. M-am obişnuit cu astfel de controale care au o temă, care spun: «ştiţi noi avem... ştim... dar trebuie să...». Şi încărcăm şi instanţele cu foarte multe astfel de procese, pierdem şi timp, nervi. Până la urmă şi dacă pierdeam trebuia să ne ducem noi în apel că aşa spune legea şi tot aşa", a completat Simionescu, amintind încă o dată de problema interpretării legilor."Eu nu înţeleg dacă avem o lege de ce nu găsim o formulă în care să spunem «asta scrie - asta este». Eu sunt un adept al controlului dar un adept al controlului preventiv. Veniţi şi spuneţi «uite aşa trebuie să se întâmple lucrurile» şi ne certăm pe «aşa ar trebuie să se întâmple» nu pe «ceea ce s-a întâmplat»", a încheiat sursa citată.