Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila a renunţat la rezilierea contractului. «Brai-Cata» s-a pus pe treabă

• membrii CLM Brăila au decis să nu mai rezilieze contractul cu “Brai-Cata” SRL, după ce operatorul de salubritate a luat măsuri şi a pus în aplicare mare parte dintre condiţiile municipalităţii pentru a continua colaborarea • proiectul a fost aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului

 

Societatea “Brai-Cata” SRL rămâne unul dintre operatorii de salubritate care activează în Municipiul Brăila. Asta după ce la finele anului trecut, ca urmare a unui scandal monstru declanşat din cauza faptului că societatea nu îşi mai făcea treaba şi avea probleme mari cu plata angajaţilor, consilierii municipali au demarat procedura de reziliere a contractului. Ei bine, la vremea respectivă, municipalitatea a acordat un răgaz de şapte zile societăţii pentru a-şi relua activitatea şi a pune în aplicare gradual o serie de condiţii impuse, lucru care s-a şi întâmplat, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii municipali la finele lunii iunie 2020, prin care s-a renunţat la reziliere. Aşa cum aflăm din raportul proiectului, după demararea procedurilor pentru rezilierea contractului, au existat o serie de verificări din partea Serviciului de Utiliate Publică şi Gospodărire Locală la sediul “Brai-Cata”, repetate discuţii cu conducerea societăţii, astfel că încet-încet lucrurile au reintrat pe făgaşul normal.

Chiar şi aşa, în raport se precizează că deşi societatea şi-a îndeplinit aproape în totalitate cerinţele municipalităţii pentru a nu rezilia contractul, au rămas câteva puncte îndeplinite parţial sau neîndeplinite, însă cu asumarea conducerii societăţii că şi acestea vor fi bifate.

“Reprezentanţii societăţii Brai-Cata SRL au declarat şi asumat: transmiterea raportării indicatorilor de performanţă în cel mai scurt timp; situaţia financiară a societăţii este stabilă, având efectuată plata salariilor la zi şi achitate datoriile restante către furnizorii de servicii cu care operatorul a avut încheiate contracte pentru activitatea de deszăpezire mecanizată, în proporţie de peste 98%; reluarea activităţii pe întreg sectorul arondat pe raza Municipiului Brăila, pentru toate categoriile de utilizatori”, se specifică în raport, în legătură cu aspectele care trebuiesc puse la punct.

Din aceeaşi sursă aflăm că în urma unei întâlniri de lucru ce a avut loc pe 19 mai între reprezentanţii Primăriei şi ai societăţii, s-a semnat un act adiţional la contractul de delegare, în forma sa actualizată.

Trebuie punctat că, printr-o adresă transmisă Primăriei, SUPAGL Brăila a concluzionat că operatorul şi-a făcut treaba în perioada 1 iunie 2020 - 11 iunie 2020, timp în care au existat monitorizări zilnice. Printre punctele forte precizate de reprezentanţii SUPAGL privind măsurile întreprinse de “Brai-Cata” se numără şi faptul că societatea a avut grijă să se modernizeze şi a făcut o serie de dotări tehnice. Şi într-adevăr, mai nou, operatorii “Brai-Cata” folosesc chiar şi aspiratoare stradale, aceştia fiind văzuţi, periodic, acţionând în zona Centrului Istoric.

Acest proiect de hotărâre a trecut fără niciun fel de dezbatere în şedinţa CLM Brăila din luna iunie, cu 25 voturi “pentru”. Singurul consilier care s-a abţinut la acest proiect a fost PND-istul Bogdan Botea, în timp ce viceprimarul Alexandru Jantea nu şi-a exercitat votul, cel mai probabil dintr-o eroare tehnică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro