Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila. Război şobolanilor

* echipa de deratizare înfiinţată recent în cadrul SUPAGL a derulat săptămâna aceasta prima sa acţiune de combatere a rozătoarelor * au fost montate capcane speciale la suprafaţă, iar în subsoluri şi canalizări s-au pus granule cu otravă * costul operaţiunilor se ridică la circa 42.300 lei

 

 

Înfiinţată recent, în urma unei hotărâri a Consiliului Local Municipal, echipa de deratizări din cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) derulează zilele acestea prima acţiune de amploare de combatere a rozătoarelor din municipiul Brăila. De joi, 11 octombrie, cei cinci angajaţi care fac parte din echipa respectivă au început să împrăştie prin subsoluri şi cămine de canalizare momeli granulate ce conţin un gel special. Conducerea SUPAGL ne-a explicat că formula chimică a acestor momeli a fost astfel concepută încât să provoace o “stafidire” a cadavrelor şobolanilor, pentru ca acestea să nu mai emane miros în timpul procesului de descompunere. Împrăştierea momelilor vrac, în subteran, se întinde pe durata a trei zile, deci se va derula inclusiv sâmbătă, 13 octombrie.

Operaţiunea de deratizare a început efectiv de luni, 8 octombrie, prin montarea pe domeniul public a unor capcane destinate rozătoarelor de talie mică şi medie. Pe durata a trei zile, de luni până miercuri, aceste staţii de intoxicare special concepute au fost amplasate în principal în punctele gospodăreşti din cartiere, lângă ghenele de gunoi. Capcanele conţin, de asemenea, granule de otravă la care nu pot avea acces decât şoarecii, câinii şi pisicile fiind ferite de pericol.

Directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu, ne-a informat că operaţiunile de deratizare desfăşurate pe parcursul acestei săptămâni reprezintă, practic, debutul echipei care se va ocupa de aceste aspecte. În această primă fază, costul operaţiunilor s-a ridicat la 42.300 lei (423 milioane lei vechi n.n).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro