Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila are un nou arhitect șef: Corina Elena Anghelescu

* aceasta a câștigat concursul susținut la ANFP București și va fi nominalizată pe poziția de arhitect-șef al Municipiului, cel mai probabil, la finele săptămânii viitoare * Corina Elena Anghelescu are 29 de ani, este brăileancă și a absolvit două facultăți - Administrație Publică și Arhitectură București * edilul-șef a ținut să precizeze că nu are nicio legătură cu fostul director economic al Primăriei, Stoica Anghelescu


 

Municipiul Brăila are un nou arhitect șef. Este vorba despre Corina Elena Anghelescu. Ea a câștigat, recent, concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) București pentru această poziție. Are 29 de ani, este brăileancă, a absolvit Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, apoi Facultatea de de Administrație Publică Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București (2007 - 2010) și Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București (2007 – 2013). Din 2016 este arhitect cu drept de semnătură (Filiala OAR Dunărea de Jos), iar din mai 2018 membru în Registrul Urbaniștilor din România. Potrivit CV-ului pus la dispoziție de primarul Marian Dragomir, aceasta a făcut practică și muncă de voluntariat la diferite firme câțiva ani după terminarea studiilor. În iunie 2016 – aprilie 2017 a devenit arhitect cu drept de semnătură în cadrul biroului de proiectare S.C. PATRULIUS și ASOCIAȚII S.R.L. Bucureşti, după care șef de proiect în cadrul biroului de arhitectură. Din iulie 2018 este arhitect urbanist, stagiar, în colaborare cu biroul de arhitectură S.C. URBAN ARTGRID S.R.L. Bucureşti.

Marian Dragomir susține că în data de 30 august Primăria Brăila a primit documentul oficial de la ANFP privind rezultatul concursului câștigat de Anghelescu, astfel că au fost demarate deja procedurile privind nominalizarea acesteia până la finele săptămânii viitoare, cel târziu începutul celei de-a doua săptămâni a lunii septembrie.

A susținut concursul la București și a luat. Ieri (n.r. - joi) a venit documentul de la ANFP prin care se comunică faptul că a fost declarată admis. Avem termen de 10 zile să facem nominalizarea. Astăzi (n.r. - vineri) deja am dat în lucru spre procedură. Cred că la finalul săptămânii viitoare, cel târziu la începutul următoarei săptămâni, noul arhitect șef se va prezenta la serviciu”, a afirmat Dragomir.

 

«Sunt convins că va pune în practică idei inovative pentru Municipiul Brăila»

 

Edilul-șef a dorit să sublinieze că este o persoană foarte tânără și că nu există absolut nicio legătură cu fostul director economic al Primăriei Brăila, Stoica Anghelescu, fiind doar coincidență de nume.

Apreciez foarte mult faptul că noul arhitect șef este o persoană tânără, absolventă a două universități de prestigiu și sunt convins că va pune în practică idei inovative pentru Municipiul Brăila. Îi doresc mult succes!”, a mai adăugat Dragomir.

Cât despre Emil Gherman, cel care a ocupat ca interimar în ultima perioadă poziția de arhitect șef al Municipiului, primarul a afirmat că va reveni la fostul său post de arhitect expert în cadrul Primăriei Brăila, însă a fâcut și precizarea că se va pensiona până la finele anului.

Reamintim că Emil Gherman a venit pe funcția de arhitect șef după ce Marian Ion s-a transferat la finele lui 2017 pe aceeași poziție, dar la Primăria Sectorului 5 București.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro