Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila anunță o ediție grandioasă a Festivalului Istoric “Vladislav I”

* a doua ediție a festivalului se va desfășura în perioada 16-18 septembrie, în Parcul Monument * pe parcursul celor trei zile vor avea loc reconstituiri de lupte, concerte de muzică medievală, dar și simulări de execuții publice

 

Primăria Municipiul Brăila pregătește cea de-a doua ediție a Festivalului Istoric “Vladislav I”, eveniment ce se va desfășura în perioada 16-18 septembrie, în Parcul Monument. Festivalul se anunță a fi și mai grandios față de anul trecut și va aduce în fața brăilenilor activități inedite, după cum a afirmat primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferințe de presă.

“Va fi o ediție mai mare decât cea anterioară, care a atras brăilenii într-un număr extraordinar de mare, și o să venim cu câteva lucruri inedite de această dată. În primul rând este vorba de un număr infinit mai mare al participanților, sunt mai multe asociații din toată țară care vor participa cu activități diversificate. Vom avea pentru prima oară muzică medievală la acest festival. Apoi vom avea demonstrații de foc ale unor specialiști în acest domeniu. Și un lucru inedit, la poarta pe care o vom amenaja se vor desfășura anumite lupte între daci și romani, vor năvăli apoi cavalerii sarmați care vor trage cu săgeți cu foc în acea poartă, noaptea, dând un plus de adrenalină întregului eveniment. În zona dintre aleea principală și Sala Polivalentă se vor desfășura foarte multe lupte din diverse perioade medievale, plecând de la daci și romani, apoi de la oștenii lui Ștefan cu turcii, arnăuți care se vor lupta cu pandurii, apoi cei din Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial. Vor fi foarte multe activități interactive cu publicul”, a declarat primarul Marian Dragomir.

O altă noutate anunțată pentru a doua ediție a Festivalului Istoric este prezența în premieră a unității de cavalerie a Jandarmeriei Române. De asemenea, alături de Fanfara Garnizoanei Brăila, la evenimentul din Parcul Monument ar uma să participe și Fanfara Jandarmeriei.

Dincolo de toate acestea, cea mai surpinzătoare activitate anunțată pentru această ediție a festivalului o reprezintă simularea unor execuții publice din perioada medievală.

“O să încercăm să facem într-o zonă un lucru care se întâmplă destul de rar la aceste festivaluri dar care atrage în mod deosebit. Este vorba de simularea unor execuții publice care aveau loc în perioada medievală, în care recomandăm părinților să gestioneze foarte bine acest moment, dacă vor să vină cu copiii sau nu. Specific de la început că totul este o simulare. Dar vor fi anumite execuții publice exact ca în perioada respectivă pentru ca oamenii să poată face diferența și aprecia foarte mult libertatea și democrația din zilele noastre”, a explicat Dragomir.

În paralel cu Festivalul Istoric “Vladislav I”, tot în Parcul Monument, pe aleea către stadion, Primăria va organiza și Festivalul Dulciurilor.

 

Urmează o nouă ediție a Festivalul Peștelui

După Festivalul Istoric, în următorul weekend, 23-25 septembrie, pe Faleză, Primăria Municipiului Brăila va organiza o nouă ediție a Festivalului Peștelui. Iată care sunt noutățile acestui eveniment:

“Un festival deja consacrat la care, pe lângă extraordinarele produse culinare din pește, vom mai avea anul acesta și câteva surprize. La scenă deschisă vor fi prezentate brăilenilor rețete cu pește de către maestrul-șef Horia Vârlan, vineri și sâmbătă. Iar sâmbătă și dumunică, Mircea Dinescu va veni în premieră la Brăila, va găti la scenă și va lansa o carte gastronomică, ceea ce consider că este un plus pentru festivalul nostru. La acest festival vor concerta Taraful Cleante, Taraful de la Vărbilău și Taraful Caliu. Sunt evenimente care vor canaliza atenția brăilenilor și vor determina creșterea consumului de pește în această perioadă. Ne dorim foarte mult să promovăm festivalul și să atragem participanți și din județele învecinate, nu doar de la Brăila”, a precizat edilul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro