Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila a alocat prima tranşă de bani Daciei Unirea

• finanţarea fotbalului se face în cadrul programului “Tradiţie şi performanţă în fotbalul brăilean” • valoarea totală a acestuia este de 500.000 lei • 90% din fonduri sunt de la Primărie, iar 10% din resurse proprii • anunţul a fost făcut de clubul fanion al oraşului Brăila într-o conferinţă de presă 

 

Marţi dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Stadionul Municipal, la care au participat antrenorul Alin Pânzaru, directorul sportiv Sorin Frunză, şeful Centrului de copii şi juniori, Aurelian Stamate, dar şi reprezentantul CJ Brăila, Alin Ilie, preşedintele Consiliului de Administraţie al Daciei Unirea a anunţat în mod oficial că Primăria a virat deja prima tranşă din suma alocată pentru acest final de an echipei fanion a oraşului Brăila.

“În sfârşit putem spune că a răsărit soarele şi pe strada noastră, Primăria ne-a alocat prima tranşă din suma promisă. Vorbim despre un proiect pe care l-am demarat deja «Tradiţie şi performanţă în fotbalul brăilean», în valoare totală de 500.000 lei din care 90% sunt fonduri de la Primărie, iar restul banilor, din resurse proprii. Un proiect obţinut pe Ordonanţa 38/2017 care se derulează în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2017. Şi trebuie să subliniez faptul că  suntem primul club din Liga a II-a care a reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect pe această nouă ordonanţă. Mulţumim Consiliului Local. Ce să spun, pentru noi aceşti bani reprezintă o mare gură de oxigen. Şi din acest moment se va da un restart întregii noastre activităţi de la club. Vom face o analiză la tot ceea ce s-a întâmplat la club în acest sezon şi, pentru că avem certitudinea că problemele financiare nu ne mai vor apăsa ca până acum, din 2018 vom fi preocupaţi doar de latura sportivă. Vor fi mari transformări la echipă în această iarnă şi veţi vedea că Dacia Unirea va reveni acolo unde îi este locul şi unde, de fapt, ne dorim cu toţii să revină”, a declarat Valentin Avramescu.

Antrenorul Alin Pânzaru a întărit ideea că în această iarnă lotul Daciei Unirea se va întări şi că, în primăvară, echipa va arăta cu totul altfel.

“Până acum, cu toate eforturile depuse de conducerea clubului nu putem spune că jucătorii au fost preocupaţi doar de fotbal, dar, cu suportul financiar asigurat, altfel se pune problema. Vom aduce fotbalişti de valoare ca să putem ieşi din situaţia în care ne aflăm. În vară am transferat mai mult numeric decât valoric, dar unii dintre ei, din cauza problemelor financiare, nu au rezistat psihic, alţii au cedat tentaţiilor şi ne-am despărţit de ei. Acum ne orientăm spre fotbalişti valoroşi dar, în primul rând, ne dorim caractere. Cu stabilitate şi credibilitate altfel se va pune problema din 2018”, a punctat antrenorul Alin Pânzaru.  

“Cu toate că unii dintre aşa zişii fani ne cântă prohodul, eu vă gantez că Dacia Unirea nu va retrograda. A fost un moment greu, dar acum trebuie să ne concentrăm să batem sâmbătă Miroslava şi vom ierna în afara zonei retrogradării. Deja am vorbit cu o serie de fotbalişti care doresc să vină la Brăila. Echipa va arăta cu totul altfel în ianuarie”, a asigurat Sorin Frunză, directorul sportiv al Daciei Unirea.

Tot cu acest prilej Alin Pânzaru a spus că reunirea lotului va avea loc în jur de 8 ianuarie 2018 şi că Dacia Unirea va merge şi într-un cantonament montan, cel mai probabil, la Poiana Braşov.

 

Punct final al programului finanţat de CJ “Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”

Tot în cadrul conferinţei de presă Valentin Avramescu a anunţat că s-a încheiat programul finanţat de Consiliul Judeţean, “Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”.

“Consider că acest program finanţat de Consiliul Judeţean şi-a atins scopul. Fără banii alocaţi în cadrul proiectului, grupele de copii şi juniori ale clubului nostru nu şi-ar fi putut desfăşura activitatea. În jur de 30 de copii au fost legitimaţi la Dacia Unirea. Sper ca şi în 2018 să beneficiem de sprijin din partea CJ”, a mai spus Valentin Avramescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro