Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila a adunat deja jumătate din banii de gunoi

Brăilenii au fost conştiincioşi şi în acest an în ce priveşte plata taxei de salubritate, în valoare de 7,15 lei/persoană (anul trecut taxa a fost de 7 lei/persoană). Direcţia de Finanţe a Primăriei Brăila a comunicat că până ieri, 31 martie (termenul scadent pentru plata taxei aferete primului semestru), în contul bugetului local s-au colectat circa 6 milioane lei. De precizat că aşteptările autorităţii locale în ce priveşte valoarea totală a taxelor de colectat per întreg anul este de circa 11,8 milioane lei. Suma este ceva mai mică faţă de estimările pentru anul trecut când, de exemplu, din calcule reieşea că ar fi trebuit colectaţi 12,4 milioane lei. Iată că acum, după ce şi-a refăcut calculele, primăria trage speranţa să adune 11,8 milioane lei. Iar până acum a încasat de la populaţie circa 50% din sumă. Totuşi, nu poate fi trecut cu vederea faptul că, şi în acest an, autoritatea n-a reuşit să elimine cozile la plata taxelor sau a impozitelor locale, brăilenii înghesuindu-se încă din primele zile ale anului să-şi achite toate obligaţiile fiscale, inclusiv taxa de salubritate. 

Începând de astăzi, Direcţia de Finanţe a Primăriei va calcula penalitate de întârziere pentru cei care nu au reuşit să achite taxa pentru primul semestru.
Reamintim că prin Hotărârea Consiliului Local Municipal 134 din luna mai 2014, s-a stabilit că plata taxei locale de 7,15 lei/lună (valoarea actualizată) de persoană se face semestrial, până la 31 martie - pentru semestrul I şi 30 septembrie - pentru semestrul II.
Ghişeele la care se achită taxa sunt cele deja cunoscute brăilenilor, respectiv, în clădirea amplasată în Piaţa Traian, nr 14; cele din bulevardul AL. I. Cuza, nr. 105; în cartierul Radu Negru, pe strada Grigore Alexandrescu, bloc V1 - parter; în cartierul Brăiliţa - str. Dumbrava Roşie, nr. 32; în cartierul Chercea - str. Comuna din Paris, Căminul Cultural Chercea. Pentru cei care nu vor să-şi piardă timpul pe la ghişee, taxa de salubrizare - la fel ca şi celelalte taxe şi impozite locale - se poate achita online, de pe platforma www.ghiseul.ro, după ce, în prealabil, contribuabilul obţine un username şi o parolă de acces, de la sediul din bulevardul Al. I. Cuza al Direcţiei Finanţelor Publice Locale, aflate în subordinea primăriei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro