Municipalitatea pregăteşte terenul pentru o centrală termică nouă, ce se va construi la marginea oraşului. La nivelul autorităţii locale, ca acţionar majoritar al operatorului local de termoficare SC "CET", a fost înfiinţată o comisie menită să netezească drumul spre privatizarea rapidă a societăţii. Urgenţa cu care se mişcă acum municipalitatea este motivată de anunţata încetare a subvenţionării sectorului termoficare începând cu anul 2012, aceasta fiind una dintre măsurile anticriză stabilite de actualul Guvern. Practic, decembrie 2011 este şi termenul limită până la care autorităţile locale şi-au propus să finalizeze acest proiect. "Avem deja discuţii cu mai mulţi potenţiali parteneri de investiţie interesaţi de acest proiect, există patru oferte exprimate de aceştia, axate pe soluţii de parteneriat public-privat. În principiu, va fi o centrală termică la intrarea în oraş, la fostul depozit de lemne şi, în funcţie de soluţia aleasă, vor fi create şi insule de termoficare în interiorul oraşului, astfel încât să fie asigurat uniform calitativ serviciul de termoficare. Oricum, Executivul pregăteşte un cadru legislativ favorabil parteneriatelor public-private, iar comisia ce a fost înfiinţată la nivel de Primărie va asigura parcurgerea tuturor paşilor în acest proiect, până la organizarea licitaţiei în vederea desemnării ofertei câştigătoare legate de viitoarea centrală termică", ne-a declarat viceprimarul Stănel Necula, care are în atribuţii şi serviciul public de termoficare. De asemenea, sursa citată a explicat că îşi doreşte ca în toamna acestui an să fie organizată licitaţia. Pentru acest proiect investiţional consilierii locali şi-au dat acceptul de principiu, rămânând să se stabilească dacă investiţia va fi realizată cu fonduri proprii ale municipalităţii ori se va găsi un partener de investiţie.
Referitor la acest subiect, edilul-şef Aurel Simionescu a amintit discuţia purtată la nivel guvernamental, la începutul lunii trecute, explicând că se impune construirea unei centrale noi, care să ţină cont de particularităţile Brăilei. "S-a discutat în legătură cu o nouă sursă, în legătură cu pierderile pe care le avem, pentru că există pierderi importante din cauza traseului de 12 - 13 km de la sursa de pe platfomă până la intrarea în oraş şi care reverberează asupra costului şi asupra calităţii agentului termic. În plus, există situaţia nefavorabilă: dacă s-a oprit gazul, nu putem să mai ardem altceva în CET, în momentul de faţă. De ceea, ne trebuie o formă alternativă de combustibil", explica la vremea respectivă Simionescu.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.