Consilierii municipali au aprobat ieri noua organigramă în baza căreia va funcţiona aparatul de specialitate al primarului, conform recentelor normative impuse de Guvern. Astfel, numărul total de posturi în aparatul de specialitate al primarului şi al direcţiilor subordonate este, începând de ieri, de 700, la care se adaugă încă 10 posturi pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile. La acestea se mai adaugă încă 243 de posturi aferente serviciilor publice de Poliţie Comunitară (211) şi Evidenţa Persoanelor (32), însă acestea se supun altor reglementări faţă de celelalte direcţii ale administraţiei locale.
Dacă în ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului şi direcţiile subordonate reducerea numărului de posturi s-a putut face prin renunţarea la posturile vacante şi redimensionarea compartimentelor, niciun angajat nefiind dat afară, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Poliţia Comunitară, de unde trebuie să dispară 100 de persoane.
Conform noii organigrame, în ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, lucrurile stau în felul următor: la Direcţia Juridică sunt 24 de posturi, la Direcţia Finanţelor Publice Locale sunt 94 de posturi, la Direcţia de Strategii şi Programe - 29 de posturi, la Direcţia Cultură, Sport - 16 posturi, la Arhitectul Şef - 26 de posturi, la Direcţia Tehnică - 21 de posturi, la Patrimoniu - 24 de posturi, la Biroul Audit - 6 posturi, la Biroul Resurse Umane - 6 posturi, la Corpul de Control al primarului - 6 posturi, la Compartimentul pentru Situaţii de Urgenţă - 4 posturi, la Cabinetul Primarului - 3 posturi, la Compartimentul Prevenire şi Protecţia Muncii - 1 post, iar în directa subordonare a secretarului municipiului - 10 posturi.
În total, aceste direcţii însumează 273 de funcţii. Restul până la 700 aparţin direcţiilor subordonate Primăriei şi CLM, şefii acestor instituţii urmând a întocmi cât se poate de repede noile organigrame.