Mergi la conţinutul principal

Primăria şi CJ pregătesc operaţiunea «Deszăpezirea»

Ţinând cont de situaţia problematică de anul trecut, în privinţa deszăpezirii, când a fost nevoie de intervenţia primarilor pe drumurile judeţene, autorităţile brăilene sunt hotărâte să nu mai repete episodul. Atât primarul Aurel Simionescu, cât şi preşedintele interimar al CJ Brăila au anunţat, ieri, că până la finalul acestei luni ar trebui să încheie contractele pentru operaţiunile de deszăpezire în municipiu şi judeţ. "Inclusiv, astăzi (n.r. - ieri), am discutat cu domnul Dan Apostol (n.r. - şeful Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărie Locală Brăila). 15 octombrie este termenul să îşi încheie contractele pe care le au cu diverşi prestatori în spatele lor. De asemenea, 1 noiembrie este data la care trebuie să vedem utilajele la lucru", a declarat Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Mergând pe aceeaşi linie, edilul-şef şi-a exprimat nemulţumirea că întotdeauna operatorii de deszăpezire găsesc o mulţime de probleme şi sunt luaţi pe nepregătite, deşi condiţiile meteo nefavorabile sunt anunţate din timp. "Nu de organizare suferim. Îi avem pe străzi cu echipamentul, cu tot ce au. Suferim de momentul intervenţiei", a mai punctat sursa citată.

CJ le cere primarilor să încheie contracte pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi locale

În ceea ce priveşte deszăpezirea pe drumurile naţionale şi judeţene, conducerea Consiliului Judeţean Brăila pare hotărâtă să evite situaţia catastrofală din iarna trecută. Şeful interimar al CJ, Viorel Mortu, a convocat, ieri, primarii din judeţ la o întâlnire, unde le-a vorbit şi despre planurile sale pentru operaţiunile de deszăpezire din acest an. "Pe 24 octombrie vom semna documentul pentru deszăpezire pe drumurile judeţene. Tema este foarte importantă. (...) Ca să facem tentantă oferta, am pus-o pe doi ani. Anul viitor, fiind an electoral, probabil că altcineva va veni la conducerea CJ-ului. Am vrut să găsească lucrurile începute şi duse la capăt. Să nu aibă vreun eveniment pe tema aceasta. Deci, aproape că fac un serviciu celui care mă va urma", a declarat Viorel Mortu. Trebuie precizat că la mijlocul lunii septembrie, aceeaşi sursă a anunţat că firma "Tancrad" a fost singura care a depus o ofertă pentru deszăpezirea judeţului şi că s-a calificat. "Suma în contract este aceeaşi ca în ultimii ani. Aşa s-a considerat şi aşa este bine. Nu am avut argumente să mărim suma. Este vorba de puţin peste 2 milioane de lei", a mai adăugat social-democratul. Vicepreşedintele CJ a ţinut să le transmită primarilor din judeţ că îi roagă să ia măsuri din timp, astfel încât să nu fie surprinşi de eventuale probleme cauzate de vremea rea. "La nivelul comunelor, nu dorim evenimente legate de accesul la apa potabilă, la ferme, societăţi comerciale sau să aveţi pe acolo tensiuni. De aceea sugerez, rog, invit să faceţi un contract cu toată lumea care poate contribui la deszăpezire în plan local. Primarul fiecărui UAT va trebui să gestioneze acest eveniment. Adică să nu cumva să se circule pe naţional şi pe judeţean şi comunele, satele, cătunele să rămână uitate de Dumnezeu", a afirmat Viorel Mortu, făcând precizarea că există şi o şenilată a ISU pregătită pentru intervenţii în caz de maximă urgenţă, însă ar prefera ca aceasta să rămână nefolosită.

Primarii vor să fie consultaţi înainte de a se face plata operatorilor

Primarul Salcia Tudor, Moroiu Florin (PNL) a făcut precizarea că şi-ar dori să nu existe situaţii în care firmele care fac deszăpezirea să profite de intervenţia lor şi să ceară la facturare şi străzi pe care nu au acţionat. Moroiu a mai solicitat ca primarii să fie întrebaţi în legătură cu nivelul calitativ al deszăpezirilor înainte de a efectua plata către firma ce va acţiona în judeţ, lucru cu care preşedintele interimar al CJ s-a arătat de acord. La rândul său, primarul din Gropeni, Stan Malinche (PSD) a cerut suplimentarea fondurilor pentru deszăpezire. Acesta a punctat că nu doar anul trecut au existat probleme, ci şi în anii trecuţi, din cauza alocării unor sume mult prea mici şi a numărului insuficient al utilajelor. Şi primarul municipiului, Aurel Simionescu, s-a alăturat discuţiei în privinţa acţiunilor de deszăpezire, pentru a-şi manifesta nemulţumirile. Acesta a punctat că nu doar banii mai puţini sau sancţiunile firmelor vor mulţumi cetăţenii care au nevoie de drumuri circulabile şi de lucrări de calitate. "Situaţia de anul trecut este una de excepţie, pe care eu nu o doresc repetabilă şi nu doresc nimănui să o trăiască la nivel de responsabilitate de pe poziţia de preşedinte al CJ. După ce semnăm atunci, pe 24 octombrie, vom avea o întâlnire când veţi fi iarăşi chemaţi aici. Liderul acelei societăţi va fi prezent şi îi vom pune toate condiţiile pe care dumneavoastră le pretindeţi, ca să fie treabă serioasă", a declarat Viorel Mortu ca răspuns la nemulţumirile primarilor. Totodată, sursa citată a mai adăugat că pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi cositul ierbii de pe marginea şoselelor se va face un contract distinct cât de curând, în prezent lucrându-se la organizarea unei licitaţii în acest sens.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro