Mergi la conţinutul principal

Prietenie...pe o...sfoară

un proiect educaţional naţional care se derulează la Biblioteca Judeţeană, împreună cu alte 20 de instituţii similare din ţară

 

În cursul lunii aprilie, la Ludoteca Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila se desfăşoară ediţia a V-a a parteneriatului educaţional naţional “Prietenie ... pe o… sfoară”, iniţiat de Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu” din Braşov.

Proiectul marchează Ziua Internaţională a Cărţii, serbată anual pe 2 aprilie, un moment pentru biblioteci pentru a promova literatura pentru copii şi a stimula dorinţa de lectură a celor mici.

Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii - ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: “Hainele cele noi ale împăratului”, “Fetiţa cu chibrituri”, “Răţuşca cea urâtă”, “Mica sirenă”.

Copiii se vor bucura şi în acest an de surprize, în sensul că desenele realizate de ei la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” urmează să fie expuse în alte biblioteci similare din ţară. Astfel, poveştile lui Andersen vor fi redate în desene şi vor fi expuse într-o manieră inedită, pe o ...sfoară. La finalul lunii, se va face un schimb de desene cu copiii din oraşele partenere şi se va facilita un schimb de bune practici între cadrele didactice din cele 20 de judeţe implicate în proiect.

După cum ne-a informat Laura Caplea, purtător de cuvânt al Bibliotecii Judeţene, o activitate din cadrul proiectului “Prietenie …pe o… sfoară” s-a desfăşurat vineri, 7 aprilie. “Împreună cu oaspeţii noştri, micuţii şi cadrele didactice Cazan Ioana, Vechiu Stanca, Frâncu Silvia, de la Grădiniţa nr. 8 «Palatul de cleştar», am vizionat o prezentare cu viaţa şi opera lui H. Ch. Andersen, am lecturat poveşti şi am realizat desene inspirate din lecturile anterioare. Ne sunt alături în acest proiect: Grădiniţa nr. 8 «Palatul de cleştar», Grădiniţa nr. 37 «Dumbrava Minunată», Grădiniţa nr. 48 «Luceafărul», Grădiniţa nr. 6 «Rază de soare», Şcoala Gimnazială «Ion Creangă», Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu», Şcoala Gimnazială «Fănuş Neagu»,  Şcoala Gimnazială Chiscani”, a precizat Laura Caplea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro