Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prietenie de zece ani intre colegiile "Saint Pierre" din Courpiere, Franta, si "Murgoci" din Braila

Opt elevi si doi profesori, Jacqueline si Christian Bernard, de la Colegiul "Saint Pierre" din Courpiere, Franta, au venit saptamina trecuta, intr-un schimb de experienta la Colegiul National "Murgoci". Acest parteneriat a ajuns la cel de-al zecelea an, iar conducerea scolii a precizat ca acest schimb de experienta va fi extins, adica vor fi implicati si alti profesori, nu numai cei de limba franceza, iar toate lectiile de biologie, chimie, chiar limba romana, se vor desfasura in limba lui Voltaire. Coordonatorii proiectului, profesorii Gabriel Pascu si Emilia Lica, au spus ca tema din acest an este "Pentru o Europa unita".
Directorul colegiului, prof. Nicolae Ivascu, a multumit celor care au facut posibil acest schimb de experienta. Profesorul Christian Bernard a spus, la rindul sau, ca s-a bucurat de reintilnirea cu profesorii si elevii romani, ca prietenia dintre cadrele didactice si elevi este un liant al proiectului care practic lupta impotriva imperialismului limbii engleze.
Profesorul Gabriel Pascu a facut o retrospectiva a acestui parteneriat educational si cultural, o idee generoasa care a reusit sa supravietuiasca in pofida dificultatilor ce au tinut de vreme sau de aspectele financiare si a mentionat faptul ca, in timp, aproximativ 200 de elevi s-au bucurat de acest parteneriat si au vizitat Franta. Apoi, moderatorul intilnirii, prof. Emilia Lica, a anuntat programul zilei si elevii au trecut in clase.
In perioada 11 - 18 martie s-a vizitat orasul, obiectivele culturale, si economice importante, plus orasul Tulcea, iar dimineata s-au tinut ore de istorie - prof. Emilia Lica, biochimie - prof. Elena Jurea, biologie, prof. Mimi Iosif si Felicia Popescu, geografie - prof. Gabriel Pascu, matematica-informatica - prof. Radu Vasile si Paul Prus, limba romana - "Mihai Eminescu, poet modern, european", prof. Viorel Mortu, limba franceza - prof. Diana Popovici, care a vorbit si despre "problemele fundamentale in opera lui Panait Istrati". De asemenea, a fost invitat sa sustina o disertatie despre "Actualitati in economia braileana" lect. univ. dr. Marian Chivu, cadru didactic al Universitatii "Constantin Brancoveanu".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii