Directorul colegiului, prof. Nicolae Ivascu, a multumit celor care au facut posibil acest schimb de experienta. Profesorul Christian Bernard a spus, la rindul sau, ca s-a bucurat de reintilnirea cu profesorii si elevii romani, ca prietenia dintre cadrele didactice si elevi este un liant al proiectului care practic lupta impotriva imperialismului limbii engleze.
Profesorul Gabriel Pascu a facut o retrospectiva a acestui parteneriat educational si cultural, o idee generoasa care a reusit sa supravietuiasca in pofida dificultatilor ce au tinut de vreme sau de aspectele financiare si a mentionat faptul ca, in timp, aproximativ 200 de elevi s-au bucurat de acest parteneriat si au vizitat Franta. Apoi, moderatorul intilnirii, prof. Emilia Lica, a anuntat programul zilei si elevii au trecut in clase.
In perioada 11 - 18 martie s-a vizitat orasul, obiectivele culturale, si economice importante, plus orasul Tulcea, iar dimineata s-au tinut ore de istorie - prof. Emilia Lica, biochimie - prof. Elena Jurea, biologie, prof. Mimi Iosif si Felicia Popescu, geografie - prof. Gabriel Pascu, matematica-informatica - prof. Radu Vasile si Paul Prus, limba romana - "Mihai Eminescu, poet modern, european", prof. Viorel Mortu, limba franceza - prof. Diana Popovici, care a vorbit si despre "problemele fundamentale in opera lui Panait Istrati". De asemenea, a fost invitat sa sustina o disertatie despre "Actualitati in economia braileana" lect. univ. dr. Marian Chivu, cadru didactic al Universitatii "Constantin Brancoveanu".