Mergi la conţinutul principal

Pricop propune o structură care să coordoneze activitatea spitalelor

Consilierul municipal PNL Florin Pricop a afirmat, recent, că Brăila are nevoie de înfiinţarea unei structuri care să se ocupe strict de coordonarea activităţii tuturor spitalelor existente. Candidatul liberalilor pentru CLM a mai adăugat că cei din administraţie rareori pot înţelege complexitatea problemelor cu care se confruntă un spital şi de aceea ar avea nevoie de o entitate formată din specialişti, care să le explice diferite situaţii şi să le traseze linii de ghid. "La momentul discuţiilor despre descentralizare, am participat la toate conferinţele legate de acest lucru care urma să se întâmple. Atunci a reieşit o idee - care în alte primării, spre exemplu, la Bucureşti sau la CJ Oradea s-a pus în practică -, anume că trebuia să se înfiinţeze în cadrul autorităţilor care primeau spitale în coordonare, nişte structuri. La Bucureşti se numeşte Administraţia Spitalelor, pentru că ei au 18 spitale, la Oradea se numeşte altfel. Sunt nişte structuri cu oameni profesionalizaţi - jurist, economist, medic, care au cursuri sau competenţe în ceea ce înseamnă management sanitar, care ştiu cum se finanţează un spital, care cunosc elemente legate de migraţia medicilor, care ştiu cum se organizează un spital, care ştiu legislaţia sanitară. Vorbesc de structuri care să coordoneze această activitate a spitalelor şi care să fie capabile prin competenţele pe care le au să urmărească, să facă rapoarte, să spună consilierilor, primarului sau preşedintelui CJ care sunt problemele, care sunt direcţiile, ce au de făcut. Să găsească soluţii care împreună cu celelalte direcţii de programare ale primăriei sau de la CJ care pot gândi proiecte de anvergură în viitor, care pot avea şi o tentă europeană, pentru că nu ar fi rău. Acest lucru trebuia să se întâmple şi la noi, la Brăila. Dar s-a întâmplat? Nu!", a declarat Pricop.

Pricop consideră că realizarea acestei structuri trebuie să fie prioritară

Medicul a dat vina pentru nerealizarea unei astfel de structuri care să coordoneze activitatea spitalelor la Brăila pe atitudinea fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Pricop a precizat că deja a discutat cu preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, despre acest aspect şi că va încerca să îşi convingă şi viitorii colegi din cele două Consilii despre necesitatea realizării unei astfel de structuri. "Dumneavoastră credeţi că cineva din administrativ înţelege într-adevăr ce se întâmplă într-un spital? Credeţi că dacă sunt doi consilieri în Consiliul de Administraţie al unui spital înţeleg ceva? Credeţi că pot ei să vină cu judecăţi de valoare, să anunţe pe domnul primar sau pe domnul preşedinte de Consiliu Judeţean care este realitatea şi cum se manageriază un spital? Acest lucru nu s-a realizat pentru că am avut un tip super cunoscător şi super puternic în ceea ce înseamnă organizarea vieţii oamenilor din judeţul Brăila pentru mult timp. Acum stă şi cugetă. Ne-a coordonat aşa de bine, încât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila avem nişte moşteniri, într-adevăr lucruri de valoare, dar care sunt blocate, nu sunt în circuit, nu sunt în flux, stau şi se degradează. De ce? Pentru că nu a existat această structură care să aibă şi puterea să realizeze, să explice şi să înţeleagă ce anume trebuie făcut, când, unde şi care este fluxul. Spitalul nu este o construcţie în care mai pui o cărămidă şi ai făcut un zid. Spitalul este o fiinţă vie", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro