Mergi la conţinutul principal

Preventiv. ITM Brăila recomandă lucrul de acasă

• instituţia îi încurajează pe angajatori să analizeze posibilitatea lucrului la domiciliu pentru o parte din personal • în vederea prevenirii îmbolnăvirilor în toate aspectele legate de muncă, ITM Brăila transmite angajatorilor că au obligaţia de a întocmi un plan de prevenire şi protecţie

 

Având în vedere situaţia creată de coronavirus (COVID 19), ca măsură preventivă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila recomandă lucrul de acasă! În acest context, instituţia aduce la cunoştinţa angajatorilor publici şi privaţi posibilitatea analizării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în conformitate cu legea.

“Sunt consideraţi salariaţi cu muncă la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin. Precizăm că contractul individual de muncă la domiciliu va conţine, în afara elementelor specifice ale unui contract individual de muncă prevăzute la art. 17 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele: precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu; programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului; obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează”, transmite ITM Brăila într-un comunicat de presă.

De asemenea, ITM recomandă şi varianta numită “telemuncă”, prin care angajaţii îşi pot îndeplini atribuţiile specifice de serviciu folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Mai trebuie precizat că brăilenii care deja lucrează sau vor lucra de acasă beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro