Mergi la conţinutul principal

Prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ

* în această săptămână, polițiștii au acționat pe raza întregului județ, pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile * au fost desfășurate activități în peste 75 de unități de învățământ preuniversitare, atât pe raza municipiului Brăila, cât și în județ

 

 

 

Elevi în siguranţă! În perioada 5 - 9 februarie, polițiștii au acționat pe raza întregului județ, pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Activitățile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în incinta unităților școlare, cât și în zona adiacentă acestora, identificarea elevilor aflați în situații de risc, identificarea persoanelor din zona adiacentă unităților școlare care ar putea prezenta un risc pentru elevi.

Potrivit poliţiştilor, au fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează unități de tip cafe-bar/săli de jocuri de noroc, precum și a identificării acelor unități de alimentație publică care servesc băuturi alcoolice și țigări minorilor. „De asemenea, au fost purtate discuții cu elevii, în vederea prevenirii și conștientizării fenomenului tip bullying, conștientizării efectelor și riscurilor consumului și traficului de substanțe psihoactive.

În acest context, au fost desfășurate activități în peste 75 de unități de învățământ preuniversitare, atât pe raza municipiului Brăila, cât și în județ, au fost purtate discuții cu factorii de conducere, dar și cu agenții de securitate care au fost instruiți cu privire la obligativitatea respectării normelor legale în vigoare. Totodată, au fost verificate și microbuzele școlare, șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest”, au precizat poliţiştii.

Aceste activități vor continua și în perioada următoare!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro