Mergi la conţinutul principal

Prevenţie. Măsuri fără precedent la Tribunal, Poliţie şi Direcţia Permise şi Înmatriculări Brăila

• instituţiile recomandă brăilenilor să depună documente online sau să le transmită prin fax, evitând deplasarea la sediile acestora • avocaţii pot studia dosarele doar o oră pe zi • justiţiabilii a căror prezenţă nu e obligatorie în sala de judecată, vor sta acasă, la îndemnul Palatului Justiţiei

 

Palatul Justiţiei şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au transmis măsurile pe care le-au luat, în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirus, denumit şi COVID-19. Astfel, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Brăila, de ieri, a fost dispus un plan de măsuri ce va fi urmat până pe 31 martie. Serviciile Arhivă, Registratură şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice îşi suspendă programul cu publicul. Avocaţii, consilierii juridici şi experţii judiciari pot studia dosarele instanţei zilnic, în intervalul orar 9.00-10.00. Justiţiabililor le este recomandat că, în măsura în care prezenţa lor nu este obligatorie, să nu se prezinte la instanţă. Documentele care trebuie depuse la dosare, să fie transmise la numărul de fax 0239.612.608, la adresa de e-mail: registratura.tr-braila@just.ro sau prin poştă.

“În vederea asigurării sănătăţii dumneavoastră şi a personalului instanţei, vă recomandăm să apelaţi la serviciile unui avocat, să solicitaţi judecata în lipsă, iar dosarele să fie studiate electronic, acolo unde este posibil. În continuare, angajaţii responsabili cu procesul de curăţenie, vor spăla şi igieniza cu substanţe specifice, pe bază de clor şi alcool, grupurile sanitare şi holurile de trei ori pe zi. De asemenea, sălile de şedinţă vor fi igienizate după fiecare şedinţă de judecată. La punctele de acces în instanţă, în spaţiile de lucru cu publicul şi în incinta băilor, sunt plasate recipiente cu dezinfectant de mâini”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Tribunalul Brăila.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Instituţia a limitat activităţile de audienţe în perioada 11-31 martie 2020, în timp ce transmiterea documentelor/petiţiilor se va realiza, cu predilecţie, prin folosirea căilor de comunicare alternativă, respectiv direct pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, accesand link-ul https://br.politiaromana.ro/ro/petitii-online, prin e-mail, la adresa cabinet@br.politiaromana.ro, prin fax, la numărul 0239.612.222, prin curier poştal, la adresa instituţiei de pe strada Mihail Sebastian, nr. 10-12.

Şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 11-31.03.2020 activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituţiei www.drpciv.ro, secţiunea Programări online.

“Pentru operaţiunile care nu se regăsesc la secţiunea online-pasul 2, vă rugăm să consultaţi site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Brăila şi să respectaţi cu stricteţe indicaţiile personalului de la ghişee. Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate, să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţii destinate publicului.

Din aceleaşi motive de siguranţă medicală şi în scopul evitării aglomerărilor, recomandăm publicului  să utilizeze cu predilecţie căile de comunicare alternativă pentru depunerea cererilor la secretariatul sau ghişeele instituţiei, respectiv fax, poştă email (acolo unde legislaţia permite soluţionarea în acest fel a cererilor)”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro