Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani

Preturile aurului si argintului au atins, vineri, cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani, respectiv 18 ani, in urma achizitiilor facute de fondurile de investitii, au declarat dealeri citati de Reuters.
Valoarea aurului, utilizat atit sub forma de bijuterii cit si activ pentru investitii, este in crestere, in conditiile in care investitorii isi diversifica portofoliile ca urmare a temerilor legate de cresterea economica si inflatie.
Pretul spot era cotat, la ora 11:05 GMT, de 504,7/505,5 dolari pe uncie, usor peste nivelul de 503/503,75 de dolari atins la inchiderea de joi a bursei din New York.
Anterior, aurul a fost cotat la 506,5 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel consemnat dupa februarie 1983, iar analistii se asteapta ca tendinta ascendenta a cotatiei metalului pretios sa se mentina, in pofida unor temeri privind lichidarea pozitiilor investitorilor la sfirsitul anului.
"Aurul este o alternativa interesanta pentru investitii. Diversificarea este elementul cheie in aceasta perioada", a spus Robin Edwards, presedinte la firma britanica Sabre Fund Management.
In februarie 1983, aurul atins cotatia de 509,2 dolari pe uncie, iar recordul anterior a fost consemnat in ianuarie 1980, cind pretul metalului pretios a fost de 850 de dolari pe uncie.
Pretul argintului a crescut la 8,56/8,59 de dolari pe uncie, peste inchiderea de joi, de 8,51/8,54 de dolari pe uncie.
Cotatia platinei a avansat la 1.000 de dolari pe uncie, de la 987/992 de dolari pe uncie, la inchiderea de joi a bursei din New York.
Paladiul a fost cotat la 269/273 de dolari pe uncie, peste nivelul de joi, de 261/264 de dolari pe uncie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii