Mergi la conţinutul principal

Pretul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani

Preturile aurului si argintului au atins, vineri, cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani, respectiv 18 ani, in urma achizitiilor facute de fondurile de investitii, au declarat dealeri citati de Reuters.
Valoarea aurului, utilizat atit sub forma de bijuterii cit si activ pentru investitii, este in crestere, in conditiile in care investitorii isi diversifica portofoliile ca urmare a temerilor legate de cresterea economica si inflatie.
Pretul spot era cotat, la ora 11:05 GMT, de 504,7/505,5 dolari pe uncie, usor peste nivelul de 503/503,75 de dolari atins la inchiderea de joi a bursei din New York.
Anterior, aurul a fost cotat la 506,5 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel consemnat dupa februarie 1983, iar analistii se asteapta ca tendinta ascendenta a cotatiei metalului pretios sa se mentina, in pofida unor temeri privind lichidarea pozitiilor investitorilor la sfirsitul anului.
"Aurul este o alternativa interesanta pentru investitii. Diversificarea este elementul cheie in aceasta perioada", a spus Robin Edwards, presedinte la firma britanica Sabre Fund Management.
In februarie 1983, aurul atins cotatia de 509,2 dolari pe uncie, iar recordul anterior a fost consemnat in ianuarie 1980, cind pretul metalului pretios a fost de 850 de dolari pe uncie.
Pretul argintului a crescut la 8,56/8,59 de dolari pe uncie, peste inchiderea de joi, de 8,51/8,54 de dolari pe uncie.
Cotatia platinei a avansat la 1.000 de dolari pe uncie, de la 987/992 de dolari pe uncie, la inchiderea de joi a bursei din New York.
Paladiul a fost cotat la 269/273 de dolari pe uncie, peste nivelul de joi, de 261/264 de dolari pe uncie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro