Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele PD nu crede ca primarul Cibu nu a facut politie politica

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, nu este multumit de raspunsul CNSAS cu privire la relatiile primarului Constantin Cibu cu fosta Securitate si va face o revenire la solicitarea sa de anul trecut, pentru a-i fi verificat din nou trecutul edilului. Liderul democrat a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca are suspiciuni cu privire la raspunsul pe care l-a primit zilele trecute de la CNSAS, in care este informat ca Cibu nu a facut politie politica, ba dimpotriva, a fost urmarit de fosta Securitate. Ca atare, Vasioiu are de gind sa mearga mai departe: "Voi face o revenire la CNSAS pentru ca sint citeva lucruri care sint intr-un flagrant, zic eu, dat fiind ca verificarea a fost facuta in momentul in care era un presedinte al CNSAS, iar raspunsul este semnat de un alt presedinte. Banuiesc ca este ceva necurat la mijloc, atit timp cit exista o diferenta de 3-4 luni intre verificarea propriu-zisa si raspunsul primit. Voi face o revenire, sa vedem, sa mi se spuna care este realitatea, cine si de ce a semnat in numele altuia. In raspunsul primit se spune ca nu a facut politie politica, ci a fost urmarit de fosta Securitate, pentru ca era banuit de alte probleme".
Pe de alta parte, liderul democrat nu intelege supararea viceprimarului Lucian Tilea, cu privire la faptul ca i-a verificat trecutul, din punctul de vedere al relatiilor cu fosta Securitate. Vasioiu a precizat ca nu a avut nimic personal cu Tilea, ci a cerut, la momentul respectiv, verificarea a peste 100 de persoane, alesi locali din intreg judetul, in ideea ca brailenii au dreptul ca cunoasca aceste date: "Am spus atunci si spun si acum ca mi se pare moral si corect ca braileanul sa stie cine este in fruntea acestor institutii: fie ca e vorba de Prefectura, Primarie, Consiliul Judetean, sau primarii din judet. Unora dintre acestia au inceput sa le vina raspunsurile de la CNSAS si am vazut ca domnul Tilea a fost lezat ca am facut aceasta solicitare. Nu stiu de ce se supara dinsul, pentru ca ceea ce am facut eu, solicitind la CNSAS aceste informatii, putea sa faca si el. Dinsul spune ca a avut oarece emotii, pentru ca s-au intilnit cazuri in care s-au trucat anumite dosare. Daca stie astfel de cazuri, sa le spuna. Asta este un fel de invaluire, pentru ca nu este adevarat, nu s-au facut asemenea modificari in dosare. Iar daca CNSAS-ul spune despre cineva ca a facut politie politica, sa luati de bun acest lucru. Probabil ca dinsul avea emotii, dat fiind ca lucra subconstientul lui. Iar daca-l intereseaza trecutul meu, poate sa ceara informatii la CNSAS, dar il informez ca am fost verificat si rasverificat".
Vasioiu a explicat ca desi a facut solicitarile respective catre CNSAS din luna octombrie a anului trecut, abia acum au inceput sa soseasca raspunsuri, singurul pe care l-a primit el, personal, fiind cu privire la primarul Cibu. In plus, a precizat Vasioiu, au mai primit informatii de la CNSAS Gheorghe Bunea Stancu, Niculina Moisescu si viceprimarul Tilea. Nici in privinta trecutului propriei sotii, Daniela Vasioiu, liderul PD nu a primit deocamdata raspuns.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii