Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele CJ are planuri mari pentru judetul nostru, in 2006

Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spera ca anul care vine sa aduca schimbari importante, in bine evident, pentru judetul nostru. Acesta a declarat astfel, ieri, in cadrul sedintei extraordinare a CJ, ca in acest sens are in pregatire o serie de proiecte, menite sa "scoata in evidenta Braila". Totodata, acesta a tinut sa asigure plenul CJ ca, indiferent de presiunile care se exercita asupra sa, nu va renunta nici la ideea de a face din zona Braila - Galati o regiune super dezvoltata din punct de vedere economic, si nici nu va ceda presedintia Agentiei de Dezvoltare Regionala, asa cum incearca "unii sa il convinga": "Eu tot observ interesul care exista pentru aceasta zona, la cele mai inalte nivele. Se intereseaza foarte multa lume, si din tara si din afara de aceasta zona. Asta nu ne face decit sa ne gindim la un viitor mult mai bun pentru noi. De exemplu cu "Carrefour" treaba e rezolvata 100% , va fi intre Braila si Galati. Deocamdata nu am facut planul de urbanism, dar am semnat o adresa catre Inspectoratul in constructii vizavi de legalitatea constructiilor de pe jurisdictia judetului Braila. Vrem sa stim si noi care e realitatea. Ca daca se vor schimba cindva granitele judetului va fi altceva, dar, deocamdata, sint aceste granite, pe care trebuie sa le respectam. Eu am zis de la inceput ca nu abdic de la aceasta idee, indiferent cite presiuni sint facute asupra mea, si va asigur ca se fac. Dar eu, inainte de toate deservesc interesele Brailei si a venit timpul ca Braila sa fie respectata si acest judet sa insemne ceva in aceasta regiune". Acesta a mai adaugat ca tocmai in perspectiva dezvoltarii regionale se va gindi la anul la construirea unui Palat Regional, menit sa consolideze pozitia judetului nostru in aceasta zona: "Ne vom gindi la anul si la un Palat Regional care se va face pe banii altora, nu pe ai nostri, dar noi trebuie sa facem ceva pasi inspre regionalizare. Daca nu facem noi, vin altii. De exemplu, Constanta a incercat si anul trecut sa ne ia ADR la ei si o sa incerce mereu, deoarece e un judet mai dezvoltat din punct de vedere economic si au voci mai sus-puse decit ale noastre. Dar dupa cum m-am miscat eu in 2005 nu vor reusi ei sa faca mare lucru. Daca in 2006 voi fi mai prost decit in 2005, atunci vom avea, desigur, o problema. E bine sa actionam cu totii ca sa ramina ADR la noi".
Tot la capitolul "evidentierea Brailei", Stancu a tinut sa adauge ca in acest moment se poarta discutii cu diferite centre universitare, pentru infiintarea la Braila a unei universitati care sa se intituleze, chiar "Universitatea Braila". Presedintele CJ a mai anuntat si ca in luna martie a anului 2006 se va tine, in premiera nationala, un congres cu tema "Influenta mediului in patologia umana", "lucru care nu va face altceva decit sa scoata in evidenta Braila", dupa spusele acestuia.
In cadrul aceleiasi sedinte, presedintele CJ a mai anuntat si ca institutia pe care o conduce a depus o scrisoare de intentie catre Televiziunea Romana, pentru a se discuta eventualitatea sustinerii concursului international "Cerbul de aur" la Braila: "Deocamdata nu putem sa spunem mai multe. Am depus scrisoarea de intentie si asteptam sa vedem ce ni se va comunica. Stim sigur ca mai e interesata de acest concurs si Timisoara si ca o sa fie lupta mare pentru el. Dar ar fi absolut extraordinar pentru judetul nostru daca am reusi sa aducem "Cerbul de aur" la Braila, deoarece am cunoaste o dezvoltare imensa pe toate planurile".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii