Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele Asociatiei Pro Democratia a stat de vorba cu tinerii braileni

Ieri, Sala Mare a Prefecturii a fost gazda unei dezbateri publice cu tema "Accesul tinerilor la informatia europeana, un drept constitutional!", al carei invitat special a fost Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia. La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatii publice locale, Asociatiei Pro Democratia Club Braila, Directiei pentru Tineret Judeteana Braila si organizatiilor nonguvernamentale.
Cum tinerii au fost prezenti in numar mare, principalele probleme ridicate au fost schimbarile ce vor avea loc dupa 1 ianuarie 2007 in ceea ce priveste invatamintul, locurile de munca si salariile. Important de mentionat este faptul ca tinerii s-au dovedit interesati despre modul in care pot actiona atit pentru integrarea Romaniei in UE, cit si pentru influentarea deciziilor UE. "Eu sint unul dintre acei oameni care au influentat deciziile UE si pot spune ca nu este chiar atit de greu sa reusesti acest lucru. Comisia Europeana este cea care stabileste niste reguli, ce devin obligatorii. Putem influenta aceste reguli prin alegerile europene, in urma carora Romania va trimite 33 de europarlamentari. Astfel, tara noastra va deveni a saptea tara in privinta fortei politice. Trebuie sa fim foarte atenti pe cine alegem, ca sa putem interveni in orice situatie", a precizat Cristian Pirvulescu.
Presedintele Asociatiei Pro Democratia a tinut sa precizeze ca un lucru important in ceea ce priveste invatamintul este acela ca diplomele vor fi recunoscute la nivel european. "Vor fi multi tineri care vor pleca in strainatate, dar nu vor migra intr-o masura mai mare decit pina acum. Pe de o parte, faptul ca aleg sa plece intr-o tara straina este un lucru foarte bun pentru ca acolo vor putea acumula informatii importante si experienta, iar daca se vor si reintoarce in Romania, este si mai bine. Cel mai inportant este sa fie informati si sa stie sa aleaga o meseria cautata in UE".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii