Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presa nipona cere comunitatii internationale sa actioneze rapid fata de Phenian

Presa japoneza indeamna comunitatea internationala sa se conformeze rezolutiei ONU, care condamna testul nuclear nord-coreean efectuat la 9 octombrie, optind pentru adoptarea rapida a unor ''masuri eficiente si specifice", relateaza AFP.
Cotidianul de mare tiraj Yomiuri subliniaza intr-un editorial ca "eficienta rezolutiei depinde de masurile care vor fi luate de China, Rusia si Coreea de Sud, tari care se invecineaza cu Coreea de Nord".
"Membrii ONU trebuie sa ia in mod prompt masuri eficiente si specifice'', precizeaza Yomiuri.
Guvernul japonez a decis deja vineri sa adopte masuri unilaterale impotriva Coreei de Nord, intensificind sanctiunile economice adoptate dupa atacul nord-coreean cu rachete de la 5 iulie.
"Atit timp cit Coreea de Nord refuza (sa accepte rezolutia), comunitatea internationala trebuie sa continue presiunile pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de Coreea de Nord, precum cea nucleara, a rachetelor si cea a rapirilor" unor japonezi de catre agenti nord-coreeni in timpul razboiului rece, subliniaza cotidianul nationalist Sankei.
Cotidianul de stinga Asahi saluta rezolutia ONU dar in acelasi timp indeamna Guvernul japonez sa nu intrerupa dialogul diplomatic cu Phenianul.
"Dind dovada de o pozitie ferma prin sustinerea rezolutiei cu caracter coercitiv, este de asemenea necesar sa demonstram ca avem tact imbinind presiunile cu diplomatia si pastrind posibilitatea dialogului", mentioneaza publicatia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii