Mergi la conţinutul principal

Preparate pentru Show culinar din 23-24 septembrie 2023

Frigăruie din somn uns cu Harissa, roșie umplută cu salata de orez, sparaghel, babușca friptă, sos Chermoula 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 600 g file de somn tăiat în cuburi cu latura de 3 cm
  • 160 g roșii cherry micuțe
  • 40 g Harissa sau o pastă din ardei mai puțin picantă
  • 4 roșii medii scobite și sărate în interior
  • 400 g de salata de orz cu legume
  • 4 fileuri de babușcă
  • 8 fire de sparanghel curățate de partea lemnoasă
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 5-6 fire de busuioc
  • 5-6 fire patrunjel verde
  • 1 lămâie
  • Sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se pregătesc frigărui cu roșiile cherry și cuburile de somn unse cu harissa și se frig pe grătar. Tot pe grătar se vor frige și fileurile de babușcă, condimentate și unse cu puțin ulei.

Într-o tigaie se încălzesc roșiile scobite, apoi se umplu cu salata de orez și se continuă frigerea încă 3-5 minute. Totodată se frig firele de sparanghel și se păstrează caldă împreună cu roșiile umplute.

Se așează toate preparatele pe farfurii în mod cât mai estetic și se pregătește sosul Chermoula amestecând frunzele de patrunjel și busuioc tocate cu zeama de lămâie, ulei de măsline  și sos Harissa și puțină sare, apoi se așează pe lângă restul preparatelor.

Se servește preparatul cu lămâie și pâine friptă.

 

Calcan înabușit cu Aligotte pe un pat din Mangold și spanac  tânăr, tartar de roșii și capuccino din nucă de cocos

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 600 g file de calcan curățat de grăsime și de oasele din lateral
  • 300 ml supă de pește pregătită din tacâmurile de pește (cap, coadă, șira spinării etc)
  • 100 ml vin Aligotte
  • 8-12 fire de mangold curățate de tije și tăiate în fâșii mari
  • 300 g spanac tânăr, curățat și zvântat bine
  • 2-3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 roșii curățate de coajă și tăiate în cuburi mici
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată în cubulețe mărunte
  • Zeama de la o lămâie
  • 50 ml supă de pește
  • 100 ml lapte de nucă de cocos
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Se pune la fiert într-o oală supa de pește, vinul și puțină apă, iar deasupra se așează o sită care va permite aburului să ”fiarbă” peștele și se acoperă cu un capac. După 4-5 minute se verifică peștele, iar dacă este pătruns se ridică de pe sită și se așează pe o farfurie caldă.

Într-o tigaie se sotează usturoiul cu unt și puțin ulei, iar peste 2 minute se adaugă mangold și spanac, continuând sotarea încă 5-6 minute, apoi se condimentează și se așează soteul de verdețuri pe o farfurie.

Se amestecă roșiile cuburi cu ceapa tocată, puțină zeamă de lămâie, sare și piper și se obține un tartar de roșii, care se așează de jur împrejurul verdețurilor. Peste soteul de verdețuri se pun fileurile de pește iar peste toate se toarnă capuccino de nuca de cocos obținut prin încălzirea și amestecarea, într-o crăticioară mică, a laptelui de cocos cu supa și puțină sare și ”baterea” cu ajutorul unei tije de la blender până obțineți o spumă fină.

 

Sendviș în trei straturi cu somon, cremă de brânză, biban de mare, guacamole, păstrăv afumat și cremă de unt cu spanac 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200 g file de somon fume
  • 200 g file de păstrăv afumat
  • 250 g file de biban de mare curățat de oase
  • 100 g spanac tânăr
  • 2căței de usturoi, mărunțiți
  • 100 g unt moale, dar nu topit
  • 160 g cremă de brânză
  • 200 g Guacamole
  • 8 felii de pâine toast albă
  • 8 felii de pâine toast neagră
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 căței de usturoi mărunțiți
  • Sare și piper alb măcinat

Mod de preparare:

Se sotează fileurile de biban de mare cu puțin ulei până sunt pătrunse, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, apoi se așează pe o farfurie caldă.

Se sotează usturoiul în puțin ulei, adăugând spanacul și se continuă 1-2 minute, apoi se scurge spanacul de lichid și se amestecă cu untul moale.

Se ung 4 felii de pâine neagră cu crema de brânză și se tapetează cu felii de somon fume. Se ung alte 4 felii de pâine neagră cu untul amestecat cu spanac și se tapetează cu fileurile de biban de mare. Se ung 4 felii de pâine albă cu Guacamole și se tapetează cu fileurile de păstrăv afumat.

Se așează câte o felie de pâine neagră cu crema de brânză și somon peste care se așeaza felia albă cu Guacamole și păstrav, apoi felia de pâine neagră unsă cu unt și spanac și tapetată cu păstrăv, iar în final câte o felie de pâine albă. Se presează ușor sendvișurile și se taie în diagonală asigurându-le, totodată, cu scobitori sau bețe de frigărui.

Se servesc sendvișurile cu salată verde.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro