Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preotul Iulian: "Voiam sa trag si eu o clanta. Si doar nu eram atit de pagin incit sa insinuez asa ceva in fata coanei preotese!"

Reporter: Bre, tu esti preotul ala despre care a scris "Obiectiv" ieri ca s-a dus la curve?

Preotul Iulian: Da, domn'e, eu sint. Si nu vad care-i problema? Ce, esti invidios? Ia uite, bai frate, adica daca-s preot, tre' sa stau numa' la fundu' nevestei, ca sa zic asa?

Reporter: Ma, da' tu chiar esti derbedeu. Derbedeu in sutana!

Preotul Iulian: Gresesti, fiule! Vezi tu, aparentele inseala. Toata povestea asta cu prostituata trebuie privita cu detasare, nu cu minie. Stii doar ca rolul bisericii si al slujitorilor bisericii este sa ajute persoanele nevoiase, care duc o viata grea. Deci eu m-am gindit asa: ce-ar fi sa ajut o astfel de fata care, oricum am da-o, tot este exploatata de acesti nenorociti de proxeneti sau pesti, ca asa am auzit ca le zice? Am zis sa fac si eu ceva, sa-i dau un ban fetei, sa-i iau ceva de mincare, poate chiar sa-i cumpar niste haine, ca doar vezi ce frig este afara. L-am sunat pe un amic de-al meu si i-am spus ce plan de intrajutorare am. I-a placut ideea, asa ca iata-ne luni seara, pe B-dul Cuza, gata sa ajutam o fetita necajita...

Reporter: O fetita necajita, in virsta de 15 ani, care se prostitua pentru "Pacala". Banuiesc ca esti client vechi de-al lui "Pacala".

Preotul Iulian: Nu nimica, bai. Si spre rusinea mea, tre' sa recunosc ca nu am mai fost niciodata sa ajut astfel de fete. Dar in toate exista un inceput. Iar inceputul am zis sa-l incep, ca sa ma exprim asa, luni seara. Faptul ca am nimerit la usa acestui individ pe care spuneti ca-l cheama "Pacala" a fost o simpla coincidenta. De unde sa-l cunosc eu pe "Pacala", caci nu-mi aduc aminte sa fi fost coleg cu mine la seminar sau la "Teologie". Dupa fizionomia lui, as spune ca acest "Pacala" nu a terminat Teologia, ci Timplaria!

Reporter: Si v-ati dus la hotelul "Vicky". Cica ati mototolit toata noaptea cearceaful.

Preotul Iulian: Pai, da, te cred si eu. Vezi tu, noi, preotii, ducem o viata sanatoasa, asa ca sintem extrem de potenti, din orice punct de vedere vrei tu. Si cind zic chestia asta, ma refer la faptul ca nu fumam, nu pierdem noptile, nu frecventam discotecile. Nu consumam bauturi tari. Aaa, un pahar de vin, maxim un bidon de 5 litri, obisnuim sa bem. Dar asta nu inseamna ca ne imbatam. Nici vorba, vinul ne ajuta sa-l privim cu alti ochi pe Dumnezeu. Cu niste ochi mai rosii, mai blajini. Sa revin insa la ce s-a intimplat in hotel. Domn'e, mi-aduc aminte ca era cald si bine. Pai, da-ti si tu seama, daca am rezistat aproape 8 ore in fundu' gol si nu am inghetat, inseamna ca am avut parte de niste conditii super! Ce-ar mai fi de spus? Ca fata a meritat sa o ajutam cu acel sprijin financiar? Nu cred ca mai este cazul sa iti zic! Bai, frate, parea ea tinerica, dar daca a reusit sa ne tina in circa toata noaptea pe mine si pe amicul meu, inseamna ca este competitiva. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Reporter: Inainte de a ajunge la hotel, v-a oprit politia. Erai la volan si ai precizat, citez, ca "mergem sa tragem si noi o clanta". Cite clante ai tras?

Preotul Iulian: Ei, asta-i buna! Cine naiba a stat sa le numere? Nu mai stiu sigur, dar am tras, sa fie primit! Dumnezeu mi-e martor ca nu m-am facut de ris! Stii, cind eram mai mic si nu ma gindeam ca o sa ajung preot, tot auzeam de la baietii mai mari decit mine cum spuneau ca le e dor sa traga si ei o clanta. Nu intelegeam ce-i aia sa tragi o clanta. Acum, slava Domnului, stiu, si-nca stiu bine!

Reporter: Acum o sa te traga-n teapa Prea Sfintia Sa!

Preotul Iulian: Nu m-ar mira. Si zic asta pentru ca episcopul nostru e imprevizibil in tot ceea ce face. Stiu ca lumea ma va judeca pentru ca mi-am inselat nevasta, pentru ca am preacurvit. Pentru numele lui Dumnezeu insa, nu uita ca am doar 26 de ani. Nu cred ca un om merita sa fie nenorocit, cind are cariera in fata. As vrea ca cei care ma vor judeca, sa priveasca si cealalta parte a lucrurilor. Sa ia in considerare faptul ca, fiind un slujitor al lui Dumnezeu, nu mi-am permis sa-i fac nici un rau acelei fete, asa cum am auzit ca procedeaza altii. Poftim, cica unul a batut o fata pina a invinetit-o. Nu mi se pare corect. Este grav ce a facut acest individ. Ar trebui sa raspunda pentru faptele lui. Cit despre mine, doresc sa nu fiu prost inteles: voiam sa trag si eu o clanta, asa cum imi doresc de ani de zile, si am apelat si eu la cineva. Pai, ia gindeste-te ce belele as fi avut daca insinuam de fata cu coana preoteasa ca vreau sa trag si eu o clanta? Pai, nu ma alunga din parohie de nu ma vedeam? Ca sa nu mai zic ca sigur ma pira lui PS, si-atunci sa vezi ce probleme as fi avut, ca sigur zicea sfintul nostru episcop ca am luat-o razna! Doamne iarta-ma!




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii