Mergi la conţinutul principal

Premii si mentiuni la Olimpiadele Interdisciplinare Tehnice

In vacanta de primavara s-au desfasurat si olimpiadele tehnice interdisciplinare pentru diferite specializari. Inspectorul de specialitate, prof. Daniela Turcu, a precizat ca rezultatele copiilor sint de admirat in situatia in care la olimpiada subiectele se dau din materia studiata la mai multe discipline tehnice. In acest context, este mai greu de precizat carui profesor i se datoreaza performanta elevului, mai ales ca la pregatirea unui elev contribuie uneori si sapte sau opt cadre didactice.
Cea mai buna performanta a reusit sa o realizeze elevul Laurentiu Belciugan, la specializarea Tehnica de calcul, din clasa a XI-a a Grupului Scolar "Anghel Saligny". Aceasta Olimpiada s-a desfasurat la Turnu Severin. Profesorul Florin Gradinaru a precizat ca olimpiadele se remarca prin complexitatea lor, prin faptul ca elevul trebuie sa stapineasca foarte bine cunostintele de la mai multe discipline tehnice.
"A fost greu, subiectele dificile si concurenta foarte mare. Subiectele ne-au plimbat prin toata materia, nu pot sa spun ca am avut noroc. Daca nu invatai nu aveai cum sa faci o teza buna. Dupa aceasta olimpiada probabil ca voi urma o facultate in domeniu, mai ales daca voi putea sa intru fara examen, asa cum precizeaza actualul regulament", a spus elevul Laurentiu Belciugan. El a studiat disciplinele de specialitate cu doi profesori. Structura sistemelor de calcul si Instalarea software a sistemelor de calul cu profesorul Florin Gradinaru, iar Masurari electrice si electronice si Sisteme de reglare automata cu profesoara Michaela Gradinaru. La fiecare disciplina exista si ore de laborator pe care le-a facut cu aceeasi profesori. "A muncit mult. Inainte de olimpiada venea la scoala, la pregatire, in fiecare zi. Este tenace, pasionat de calculator. Am observat inca de anul trecut ca este pasionat de calculatoare, ca are si aptitudini si l-am sprijinit in ceea ce a vrut sa faca", a spus profesoara Michaela Gradinaru.
Aceasta specializare, Tehnician operator tehnica de calcul, este noua, a spus profesorul Florin Gradinaru. "La noi in scoala este primul an cind avem clasa a XII-a. Ea ofera oportunitati importante pentru absolventi. La nivel national este o mare cerere de specialisti in retele de calculatoare. Cei care termina aceasta specializare au asigurat locul de munca. Absolventii dobindesc abilitati in domeniul electric-electronic, cit si in ceea ce priveste structura si functionarea calculatoarelor. Disciplinele pe care le studiaza in diferite module au ca suport teoretic si practic cursurile Academiei Regionale TVET - SE7, a carei activitate se desfasoara la Grupul Scolar "Anghel Saligny"", a mai spus profesorul Florin Gradinaru.

Elevii de la "Edmond Nicolau" au obtinut cele mai multe mentiuni si premii speciale

Elevii braileni au mai reusit sa obtina trei premii III: Florin Grigore, la specializarea Confectioner timplarie aluminiu si mase plastice si Daniel Chitoi la specializarea Electrician intretinere si reparatii in industria mica, amindoi de la Grupul Scolar "Nenitescu", si Natalia Tudor la Tehnician industria textila de la "Edmond Nicolau". Mentiuni au obtinut elevii: Georgiana Paraleu la Resurse naturale si protectia mediului - "Nenitescu", Gabriela Buja la Tehnician veterinar - "Gh. K. Constantinescu", Mihaela Marin la Brutar, patiser preparator produse fainoase - "Edmond Nicolau", Daniel Vasile la Electrician, electronist auto - "Panait Istrati", Gabriela Procop la Confectioner produse textile - "Edmond Nicolau", Mariana Neculai la Cofetar si Nicoleta Secareanu la Servicii - Economic, ambele de la Colegiul "Ion Ghica". Din lot a mai facut parte si Mirela Trestianu, care a concurat la specializarea Comerciant marfuri alimentare. S-au mai obtinut si cinci premii speciale: Paula Iancu la Tehnician industria textila, Gabriela Procop la Confectioner produse textile, Natalia Tudor - Tehnician industria textila, Gavrila Vasile - Tehnician in constructii si Flavius Pavel - Tehnician in constructii, toti de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu