* aceștia au fost răsplătiți cu diplome și cărți oferite de Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I”, de reputatul scriitor prof. Ioan Munteanu și de Casa de Cultură a Municipiului Brăila * coordonator al proiectului educațional este prof. dr. Ștefan Aftodor, director al Centrului Județean de Excelență Brăila
Premii pentru elevii participanți la Concursul istoric „Brăila: 657 de ani de la prima atestare documentară”, organizat de Centrul Județean de Excelență din cadrul IȘJ Brăila, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I” și Biblioteca Județeană „Panait Istrati” (BJPI) Brăila.
Astfel, în ajunul marii sărbători a Unirii Principatelor Române, elevii participanți la concursul istoric au vizitat expozițiile deschise la sediul central al Muzeului Brăilei „Carol I”, îndrumați de Viorica Preda, muzeograf la Serviciul Relații cu Publicul, după care au mers la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, unde, în Sala de lectură, au avut loc proba scrisă și proba practică a concursului. În aceeași zi, elevii au fost premiați cu cărți apărute la Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I” și cărți oferite de reputatul scriitor brăilean prof. Ioan Munteanu și Casa de Cultură a Municipiului Brăila. Coordonator al proiectului educational este prof. dr. Ștefan Aftodor, director al Centrului Județean de Excelență (CJE) din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila.
„Deși atestată documentar acum 657 de ani (la 20 ianuarie 1368), măreața urbe de la Dunărea de jos, martoră la atâtea momente zguduitoare ale Istoriei, are un trecut cu siguranță mult mai vechi și mai încărcat de istorie, așa cum ne indică vestigiile arheologice. Tocmai pentru a fi parte din impresionanta sa memorie istorică, profesori și elevi pasionați și preocupați de tot ceea ce înseamnă identitatea culturală și istorică a Brăilei, am organizat, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” și Muzeul Brăilei „Carol I”, Concursul istoric „Brăila: 657 de ani de la prima atestare documentară”. Îi felicităm din toată inima pe elevii participanți la acest concurs, precum și pe domnii și pe doamnele profesoare care i-au îndrumat și, desigur, ne exprimăm gratitudinea noastră instituțiilor partenere: Biblioteca Județeană, care, ca de fiecare dată, ne-a sprijinit cu resurse umane și logistice, și Muzeul Brăilei „Carol I”, care, de asemenea, le-a oferit elevilor cărți. Tot cu premii în cărți despre istoria Brăilei ne-a sprijinit și reputatul scriitor brăilean Ioan Munteanu, cel mai consacrat istoric al Brăilei moderne, precum și Casa de Cultură a Municipiului Brăila”, a precizat dr. Ștefan Aftodor.