Premii, menţiuni şi premii speciale la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Premii, menţiuni şi premii speciale la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română

• elevii din lotul judeţean al Brăilei au câştigat un premiu III, o menţiune şi patru premii speciale

 

Elevii brăileni au obţinut rezultate excepţionale şi la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Română. Competiţia s-a desfăşurat în judeţele Iaşi (gimnaziu) şi Prahova (liceu), elevii având de susţinut o probă practică şi una teoretică. La finalul competiţiei, clasamentul naţional arată că elevii noştri se numără printre câştigători, palmaresul lor numărând şase distincţii.

 

Cristina Gabriela Vasiliu - premiul III

 

Elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, Cristina este câştigătoarea premiului III. Adolescenta pregătită de prof. Ana Coman a participat pentru al treilea an consecutiv la această olimpiadă, reuşind să îşi depăşească performanţa de anul trecut, atunci când a obţinut o menţiune.

“A fost o nouă experienţă minunată, o provocare ludică de a mă desăvârşi în esteticul cuvintelor. Subiectele au fost frumoase şi după probe speram la un rezultat bun. Mulţumiri doamnei profesoare Ana Coman şi părinţilor mei”, ne-a spus olimpica.

Cristina vrea să facă o tradiţie din a participa la olimpiada naţională de limba română, însă îşi doreşte ca anul viitor să concureze şi la religie. De altfel, recent, ea a obţinut premiul I şi premiul special la Concursul Naţional Interdisciplinar “Cultură şi Spiritualitate”. 

 

Ana Maria Bulancea - menţiune

 

Tot pentru a treia oară la olimpiada naţională s-a aflat şi Ana Maria Bulancea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, pregătită de prof. Ana Coman, tânăra reuşind să câştige o menţiune.

“Subiectele au fost ok. Mi-a plăcut proba orală, unde am luat punctaj maxim. Am mers la olimpiadă cu dorinţa de a câştig un premiu şi sunt mândră. Cred că este un rezultat bun şi îi mulţumesc doamnei profesoare Ana Coman pentru susţinere”, ne-a mărturisit tânăra.

Acesta nu este singurul premiu câştigat de Ana Maria. Recent, împreună cu alţi colegi de liceu, tânăra a participat la Festivalul concurs de book-trailere “Boovie”, unde a obţinut o menţiune. Pe tot parcursul anului şcolar olimpica s-a implicat în mai multe proiecte de voluntariat, cum ar fi “Let's do it, România”, iar mai nou a fost numită preşedintele Clubului “Interact”. Iar activităţile de voluntariat vor continua şi vara aceasta. “Mă pasionează să ajut oamenii, să cunosc persoane noi şi să descopăr lucruri noi. Voluntariatul te ajută să te dezvolţi, să ieşi din zona de confort şi să înveţi să colaborezi cu alţi oameni”, susţine Ana Maria.

 

Cristina Iulia Ivaşcu - premiu special

 

Cea mai tânără membră a lotului judeţean de limba română s-a întors acasă cu un premiu special. Cristina, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, prof. Cătălina Cuzmin, ne-a recunoscut că a avut emoţii, însă a reuşit să le depăşească şi să obţină un rezultat foarte bun.

“Am avut emoţii, deoarece credeam că va fi mai greu şi m-am pregătit foarte mult. Emoţiile mari au fost la proba orală, dar când am început să vorbesc mi-au trecut şi am reuşit să iau maximul de puncte. Olimpiada mi s-a părut o experienţă minunată, am mai multe cunoştinţe acum şi am învăţat să nu îmi mai fie frică de necunoscut. Doresc să îi mulţumesc doamnei profesoare de limba română şi mamei mele pentru sprijin”, ne-a declarat Cristina.

Şi, deşi anul acesta a participat la foarte multe concursuri, olimpica se gândeşte deja la următoarea competiţie. Pe lângă premiul de la olimpiadă, o altă performanţă obţinută de Cristina este media 10 cu care va termina primul an de gimnaziu.   

 

Andreea Trifan - premiu special

 

Un alt premiul special şi un rezultat bun a obţinut şi Andreea Trifan, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Tatiana Bercariu. Adolescenta a participat pentru a doua oară la această olimpiadă.

“Anul acesta a fost diferit, pentru că am acumulat mai multă experienţă şi nu am avut atât de multe emoţii ca anul trecut. La scris mi s-a părut că a trecut timpul foarte repede, pentru că m-am adâncit în text la literatură şi mi-a mai rămas foarte puţin timp pentru gramatică, ca de obicei, dar m-am descurcat. La proba orală am simţit că am avut un moment bun şi m-am descurcat foarte bine. Mi-a plăcut toată olimpiada. Îi mulţumesc doamnei profesoare de limba română, părinţilor, pentru că au fost alături de mine, şi prietenilor care m-au sprijinit”, ne-a spus aceasta.

Un alt premiu câştigat recent de Andreea este locul III la Festivalul de Creaţie şi Interpretare “Ana Blandiana” - secţiunea critică literară.

În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională care se apropie, adolescenta nu îşi face niciun fel de probleme, fiind convinsă că va obţine note frumoase.

 

Andra Munteanu - premiu special

 

După geografie, Andra Munteanu, elevă în clasa a IX-a a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, pregătită de prof. Ana Coman, s-a remarcat şi la olimpiada de limba română, câştigând un premiu special.

“A fost foarte frumos, mai ales că a fost la Buşteni şi peisajul a fost fascinant. Am avut foarte multe emoţii, pentru că nu ştiam cum voi reacţiona în momentul în care voi vedea subiectele. Dar am fost plăcut surpinsă la proba teoretică, unde am avut de scris un eseu despre călătoria ca modalitate de redescoperire a sinelui. Totul a fost frumos, iar faptul că acesta a fost al doilea an consecutiv în care am participat la etapa naţională îmi dovedeşte că am evoluat. Şi chiar am rămas cu amintiri frumoase. La începutul anului nu m-aş fi aşteptat să mă calific la două etape naţionale, mai ales geografie şi limba română, eu fiind concentrată la biologie. Mulţumesc doamnei profesoare Ana Coman, care lucrează cu pasiune şi se dedică limbii române. Chiar ne-a pregătit foarte mult şi se implică. Mulţumesc domnului profesor Lucian Turcu cu care am lucrat în ultimii doi ani de gimnaziu, doamnei Angela Ţărulescu care mi-a format baza exprimării şi interpetării textelor, părinţilor că m-au sprijnit, colegilor de lot şi prietenilor care mi-au fost alături”, afirmă Andra.

 

Maria Carmela Stanciu - premiu special

 

Prima naţională, primul premiu. Aceasta este performanţa cu care se poate mândri Maria Carmela Stanciu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, prof. coord. Daniel Kiţu.

“A fost o experienţă unică. Mi-a plăcut atmosfera, oameni noi, alte feluri de a privi lucrurile. A fost o olimpiadă foarte interesantă, mi-au plăcut şi subiectele şi faptul că am putut să ne exprimăm noi punctul de vedere. Iar coincidenţa a fost că la proba orală am avut acelaşi text ca la proba scrisă. Pentru mine a fost o surpriză că m-am calificat la naţională şi mă aşteptam să fie un rezultat bun pentru că mi-au plăcut subiectele. Mulţumiri domnului profesor Daniel Kiţu şi doamnei profesoare Violeta Gheorghiţă cu care am lucrat anul trecut. Mulţumiri speciale bunicii mele, care a lucrat cu mine şi mi-a dat sfaturi bune. Mi-a spus că Liviu Rebreanu a primit sfat de la tatăl lui: să fie mai mare decât Coşbuc. Şi mie bunica mea mi-a zis să fiu mai mare decât Liviu Rebreanu”, ne-a mărturisit tânăra.

Maria ne-a mai spus şi că i-ar plăcea să mai participe la olimpiada de limba română, dar ar vrea să încerce şi la psihologie. Până atunci însă, vrea să se bucure de vacanţa care se apropie, obiectivul ei principal fiind să călătorească.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro