Mergi la conţinutul principal

Premii de 7.000 de lei la ediția 2024 a Concursului naţional de literatură umoristică

• concursul se desfășoară pe două secțiuni: Secțiunea „Proză scurtă umoristică” (având ca temă „Superstițiile la români”) și Secţiunea „Cea mai bună carte de umor în perioada 2023-2024” • lucrările pot fi trimise Ia adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Piaţa Traian nr. 2, Brăila, cod poştal 810153, până la 1 octombrie a.c., precum și în format electronic PDF la adresa: valorificare.braila@gmail.com

 

Consiliul Judeţean Brăila, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (Centrul de Creație), în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului naţional de literatură umoristică.

Potrivit organizatorilor, concursul este un eveniment anual competitiv care are drept scop cultivarea literaturii umoristice în literatura de gen a Brăilei, descoperirea şi promovarea de noi talente, realizarea unor întâlniri ale publicului brăilean cu nume sonore ale genului satirico-umoristic (expoziţii de caricatură, recitaluri, stand-up comedy etc.). La înscrierea pentru concurs pot participa persoane cu cetăţenie română având vârsta de peste 18 ani.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: Secțiunea „Proză scurtă umoristică” (având ca temă „Superstițiile la români”) și Secţiunea „Cea mai bună carte de umor în perioada 2023-2024”. Pentru Secţiunea „Proză scurtă umoristică” concurenţii vor trimite trei texte de maximum două pagini fiecare, redactate în limba română, format A4, Word, precum și în format PDF la adresa: valorificare.braila@gmail.com. La Secţiunea „Cea mai bună carte de umor în perioada 2023-2024” pot participa autorii volumelor de umor (epigramă, proză scurtă umoristică, fabulă, aforisme) tipărite în perioada 2023-2024.

Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările Ia adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Piaţa Traian nr. 2, Brăila, cod poştal 810153, până la data de 1 octombrie (data poştei), precum și în format PDF la adresa: valorificare.braila@gmail.com. Jurizarea va avea loc în intervalul 21 octombrie - 4 noiembrie, iar premierea în perioada noiembrie-decembrie.

Premiile Concursului naţional de literatură umoristică sunt următoarele:

- Secţiunea „Proză scurtă umoristică”: Premiul l, în valoare de 1.400 lei; Premiul II, în valoare de 1.100 lei și Premiul III, în valoare de 1.000 lei. 

- Secţiunea „Cea mai bună carte de umor în perioada 2023-2024”: Premiul l, în valoare de 1.400 lei; Premiul II, în valoare de 1.100 lei și Premiul III, în valoare de 1.000 lei. Pentru mai multe informații, doritorii pot contacta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Piaţa Traian nr. 2, telefon: 0239.614.710.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro