Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premii de 3.400 de euro la Salonul Internațional de Caricatură de la Brăila

* jurizarea lucrărilor s-a desfășurat în perioada 13-19 septembrie a.c., tema aleasă pentru cea de-a XVI-a ediție a salonului fiind "Jocurile Olimpice" * vernisajul salonului și decernarea premiilor sunt programate pe data de 8 octombrie, în condițiile impuse de evoluția pandemiei de Coronavirus * pentru prima dată, evenimentul are loc fără implicarea cunoscutului caricaturist de talie internațională Costel Pătrășcan

 

Desfășurat în perioada 20 iunie - 8 octombrie 2021, Salonul Internațional de Caricatură de la Brăila va fi dotat cu premii de 3.400 de euro. Organizatorii evenimentului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (CJCPCT) - Centrul de Creație și Consiliul Județean Brăila au dat publicității regulamentul tradiționalului concurs, cuantumul premiilor, precum și data la care vor fi decernate aceste premii.

Deschis tuturor caricaturiștilor - din țară și din străinătate - Salonul Internațional de Caricatură de la Brăila, de anul acesta, are ca temă "Jocurile Olimpice". Participanții au putut trimite în format electronic, până pe data de 6 septembrie, maxim 3 lucrări (originale) însoțite de o scurtă biografie. Jurizarea lucrărilor s-a desfășurat în perioada 13 -19 septembrie, iar vernisajul salonului și, implicit, decernarea premiilor va avea loc în ziua de 8 octombrie, la ora 17.13.

Din păcate, anul acesta, tradiționalul Salon s-a desfășurat fără implicarea cunoscutului caricaturist de talie internațională, Costel Pătrășcan. În vară, acesta a anunțat că renunță la concurs, din pricina unor dispute avute cu directorul Centrului de Creație Brăila, Alina Sulicu.  

Iată și premiile acordate anul acesta de Consiliul Județean prin Centrul de Creație Brăila câștigătorilor. Marele Premiu al Salonului Internațional de Caricatură - Ediția a XVI-a este și cel mai consistent: 1.000 de euro. Este urmat de Premiul I (800 de euro), Premiul II (600 de euro) și Premiul III (400 de euro). Pe lângă toate acestea, organizatorii mai pun la bătaie trei Premii Speciale a câte 200 de euro. Toate premiile oferite în cadrul salonului vor fi impozitate conform legislației române în vigoare.

"Pentru a putea să-și primească premiile, câștigătorii trebuie să expedieze lucrarea câștigătoare în original (cu semnătura autorului pe spatele lucrării) în termen de maxim 30 zile de la comunicarea câștigătorilor și să comunice contul bancar personal în lei (pentru concurenții români), respectiv în euro/valută (pentru concurenții străini), dreptul de proprietate asupra lucrării câștigătoare fiind transmis în urma achitării contravalorii premiului câștigat, către CJCPCT Brăila. De asemenea, se cedează drepturile de autor în vederea expunerii în galerii, muzee, conform declarației anexate prezentului regulament", se mai precizează în Regulamentul dat publicității de organizatori.

Desfășurarea concursului va respecta condițiile impuse de legislație vis-a-vis de COVID-19, dar și de evoluția la nivel național și internațional a pandemiei provocate de noul coronavirus. Participanții la concurs (câștigătorii și membrii juriului) trebuie să prezinte la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație) Pașaportul verde (dovada vaccinării anti Covid) sau dovada testului RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății (așa cum rezultă din Hotărârea Nr. 826/2021 din 5 august 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.)

Catalogul Salonului Internațional de Caricatură - Ediția a XVI-a va putea fi descărcat de pe site-ul instituției: http://centruldecreatiebraila.ro/.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii