Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul statului Liechtenstein vrea sa incheie un acord cu UE privind fraudele fiscale

Premierul principatului Liechtenstein, Otmar Hasler, a declarat joi ca tara sa intentioneaza sa incheie un acord "rezonabil" cu Uniunea Europeana privind fraudele fiscale, in plin scandal legat de evaziune fiscala in care este implicat statul alpin, relateaza Reuters.
"Referitor la actualele probleme privind politica fiscala care sint dezbatute la scara larga in Europa, dorim sa ne aducem propria contributie la gasirea unui acord rezonabil", a precizat Hasler intr-un comunicat.
"Scopul nostru este de a ajunge la un rezultat satisfacator in ce priveste acordul privind fraudele fiscale aflat in negociere", a precizat acesta dupa semnarea unui acord privind politia si libera trecere a frontierei cu Uniunea Europeana.
Potrivit Comisarului UE pe probleme de securitate si justitie Franco Frattini, scandalul de evaziune fiscala nu ar trebui sa impiedice Liechtenstein sa intre in spatiul european al liberei circulatii, in pofida criticilor privind lipsa de cooperare a statului.
Acordul va trebui ratificat de toate statele membre UE, iar Liechtenstein va trebui sa fie supus unui control de securitate pentru a intra in zona Schengen odata cu Elvetia, la sfirsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie.
CE a declarat ca acorul va obliga Liechtenstein sa isi sporeasca cooperarea cu statele membre UE privind anchetarea fraudelor financiare, dar nu sa isi modifice legile privind impozitele.
Cooperarea privind politica fiscala este discutata conform directivelor europene in vigoare, la care a aderat si Liechtenstein, a precizat un purtator de cuvint al lui Frattini.
Liechtenstein, o tara cu o populatie de numai 35.000 de locuitori, situata intre Elvetia si Austria, depinde in mare masura de politicile sale privind secretul bancar. Membru al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), statul se afla pe lista neagra a paradisurilor fiscale necooperante, impreuna cu Andorra si Monaco.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii