Cum primarul de la Însurăţei este PDL-ist, cum erau oricum Zilele Oraşului Însurăţei, şi cum premierul trebuia să ajungă de la Constanţa la Galaţi, suita oficială a făcut o oprire de o oră şi la Însurăţei. Aşteptat încă de dimineaţă de liderii PDL de la Brăila şi Însurăţei, cu muzică şi dansuri populare, premierul, ajuns abia după ora 15.00, a vorbit cetăţenilor despre faptul că Guvernul pe care îl conduce se gândeşte la oamenii simpli şi că principala grijă este păstrarea locurilor de muncă şi luarea unor măsuri pentru a scoate ţara din impas: "Pentru că ştim cât de greu este pentru o familie tânără să îşi cumpere o locuinţă, am dat drumul la programul «Prima casă», care dă o şansă pentru o locuinţă multor tineri. Acum vor avea casa visată în rate mici. Apoi, pentru că anul acesta va fi mai secetos decât anii trecuţi, deşi sperăm să nu fie chiar aşa, am decis să mărim suprafaţa care va fi irigată cu încă 200 de ha şi am mai dat şi 30% sprijin guvernamental la creditul agricol, pentru a-i susţine pe agricultori pe toate fronturile. Pentru întreprinderi... e important să păstrăm locurile de muncă, e cea mai importantă prioritate pentru guvern. Ca să creăm alte locuri de muncă, am dat un ajutor mai mare firmelor care angajează şomeri, tineri şomeri dar şi persoane peste 45 de ani. Am mărit nivelul ajutoarelor care pot fi acorde IMM-urilor, de la 5 milioane de euro, la 100 de milioane de euro, astfel încât fiecare firmă, care aduce locuri de muncă şi produce, să primească până la 200.000 de euro. Celor care angajează şomeri, un an plătim noi jumătate din salariul acestora", a declarat Boc. Acesta s-a arătat încrezător că sfârşitul de an nu va aduce înrăutăţiri, ci, dacă nu o îmbunătăţire, măcar o stabilizare a situaţiei economice a ţării: "Să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi pe sfârşitul anului, să nu mai crească preţurile foarte mult... Nu ne îmbătăm cu apă rece, dar nici nu lăsăm izvorul să sece... Luăm măsuri. Am menţinut nivelul TVA-ului, am tăiat din salariile de la agenţii, care erau de 40.000 de euro pe lună, am tăiat din salarii de lux, dar asta nu aduce bucurii şi lumea încearcă să ne împiedice. Noi trebuie însă să facem dreptate, iar aceste măsuri, salarizarea unică, ar fi trebuit să fie luate încă din 1990. Suntem dispuşi să facem legile de care România are nevoie chiar şi prin asumarea răspunderii de către Guvern, dacă altcumva nu se poate".
Premierul s-a prins în horă cu cetăţenii din Însurăţei
Întrebat de către presă, dacă s-a luat o decizie în privinţa Codului Penal şi a celui Civil, care ar trebui introduse în curând aşa cum face presiuni UE, Boc a răspuns că toate discuţiile de până acum duc spre varianta asumării răspunderii de către Guvern, dar că decizia finală o va lua coaliţia.
Premierul le-a mai explicat celor din Însurăţei că ştie despre programele pe care primăria le are în derulare, privind canalizarea oraşului şi diferite alimentări cu apă, gaze şi asfaltări, şi a promis că primarul va primi sprijinul de care are nevoie pentru a obţine aceste finanţări.
După discurs şi mulţumirile de rigoare din partea primarului, Emil Boc, împreună cu preşedintele PDL Brăila, deputatul Eugen Bădălan, şi candidatul brăilean la alegerile europarlamentare, Radu Silviu, a urmărit un moment artistic, o suită de dansuri populare din zonă, derulate nu fără nişte dificultăţi tehnice. La final, Boc s-a prins în horă. Mai mult, premierul le-a arătat dansatorilor un pas de dans specific ardelenesc, declarând totodată: "Nu am mai fost până acum la Brăila şi nu ştiam că şi aici se dansează atât de frumos şi în ritmul ăsta. Dacă am dansa cu toţii ca oamenii de aci, nu ar mai fi obezi în România", a glumit la sfârşit, premierul.