Şeful Guvernului a explicat că, dacă britanicii vor vota pentru ieşirea din Uniunea Europeană, va începe o perioadă de doi ani de negociere a strategiei de ieşire. Acest proces nu este o invitaţie de renegociere a condiţiilor pentru a rămâne, a subliniat el.
„Statutul nostru special (negociat la summitului de la Bruxelles- n.r.) înseamnă că Marea Britanie se poate bucura de ce este mai bun din ambele lumi", a explicat Cameron. El a adăugat că Londra poate profita, astfel, de aspectele europene care o avantajează, fără a fi nevoită să adere la cele cu care nu este de acord. Premierul a oferit ca exemplu faptul că Marea Britanie nu va adera niciodată la moneda euro.
Unul dintre principalele puncte negociate la Bruxelles se referă la limitarea accesului imigranţilor europeni, inclusiv români, la beneficiile sociale. „S-a spus că este imposibil să obţinem o schimbare reală în acest domeniu. Cu toate acestea, am reuşit", a spus premierul britanic David Cameron. „Am spus de la început că nu ar trebui ca oamenii să poată veni aici şi să primească acces imediat la sistemul nostru de beneficii sociale", a adăugat el.