Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul armean a promis demararea unor anchete

Premierul si viitorul presedinte al Armeniei, Serge Sarkissian, a promis luni demararea unor anchete impotriva organizatorilor revoltelor de la sfirsitul acestei saptamini din Erevan, soldate cu opt morti, politia arestind doi deputati armeni ai opozitiei, relateaza AFP.
"Organizatorii acestor revolte trebuie sa raspunda in fata legii, istoriei si generatiilor viitoare", a spus Sarkissian, intr-o declaratie difuzata de Guvernul armean.
Este prima sa reactie de la inceperea revoltelor de strada de simbata, care s-au soldat cu un mort din rindul politistilor si alti sapte din rindul manifestantilor, care cer anularea rezultatelor alegerilor prezidentiale, in urma carora a cistigat premierul armean, invingindu-l pe opozantul sau, Levon Ter-Petrossian, fost presedinte.
"Remarc cu tristete ca aceste persoane au fost victimele manipularii unora", a declarat el, acuzindu-l direct pe liderul opozitiei armene, care a refuzat formarea unui Guvern de coalitie, pentru dezamorsarea crizei.
Presedintele in exercitiu, Robert Kocearian, a decretat simbata seara stare de urgenta, pina la 20 martie, la Erevan, din cauza violentelor care au intervenit dupa 11 zile de manifestatii pasnice.
Politia a anuntat luni arestarea a doi deputati armeni, sustinatori ai opozitiei, pentru "tentativa de preluare a puterii".
"Deputatul Miasnik Malkhassian a fost arestat pentru “tentativa de preluare a puterii”, este oficial", a anuntat biroul de presa al politiei armene.
O sursa din cadrul fortelor de ordine a precizat ca celalalt deputat arestat pentru acelasi motiv este Hakob Hokopian. Cei doi parlamentari au fost arestati in noaptea de simbata spre duminica, in urma violentelor, a precizat sursa.
"Este o noua etapa a violentelor la care a recurs puterea impotriva opozitiei, pentru a-i impiedica intentiile", a declarat purtatorul de cuvint al opozitiei, Arman Moussinian.
Luni a fost cea de-a treia zi in care Ter-Petrossian a fost consemnat la domiciliu, masura care a radicalizat multimea si care a condus la declansarea violentelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii