Premieră a Teatrului „Maria Filotti”, în condiţii de pandemie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Premieră a Teatrului „Maria Filotti”, în condiţii de pandemie

• comedia “Zăpezile de altădată” scrisă de Dumitru Solomon se va juca sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20.30, pe scena exterioară, situată în Parcarea Poliţiei, la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Mihail Sebastian

 

Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20.30, actorii Teatrului „Maria Filotti” vor prezenta publicului brăilean premiera spectacolului “Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon. Spectacolul se va juca, aşa după cum ne-am obişnuit în această perioadă, pe scena exterioară situată în Parcarea Poliţiei, la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Mihail Sebastian.

Umor românesc de bună calitate, comedia Zăpezile de altădată scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe reţetă naţională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiţi, fraternizând, după preferinţă, cu bărbatul pragmatic sau femeia care visează veşnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase.

Textul, o comedie savuroasă, trimite la versul „Dar unde sunt zăpezile de altădată?” din poezia lui François Villon. Dramaturgul Dumitru Solomon a fost pasionat de filozofii clasici, a mai scris despre Socrate, Platon şi despre arma secretă a lui Arhimede (fiind influenţat şi de dramaturgia lui Camil Petrescu şi a lui Henrik Ibsen), a îmbrăţişat până la urmă teatrul de avangardă, experimentalist.

În 2003, când a scris „Zăpezile de altădată”, se impusese printr-o scriitură cu nerv, cu replici acide şi inteligente.

În ultimii ani, cea mai reuşită montare a pieselor sale – „Identităţi” – a fost realizată de regizorul Victor Ioan Frunză,” tot la Brăila în anul 2009 .

ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ reprezintă o creaţie colectivă a trupei de actori coordonată regizoral şi scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei la pian şi actriţa Wanessa Radu - voce . Scenografia este semnată de Carmen Rus şi Mariana Bogdan, iar piesa are o distribuţie de excepţie.

În ordinea intrării în scenă: Nicholas Caţianis, Blanca Doba, Adrian Ştefan, Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Emilia Mocanu şi Silvia Tariq,

Textul a mai fost montat la Brăila în stagiunea 2001-2002 de Cristina Râpeanu - spectacol de absolvire , clasa profesor Tudor Mărăscu  şi s-a bucurat de o distribuţie de excepţie : LilianaGhiţă/Monica Zugravu, Lucian Ghimişi/ George Ţoropoc, Bujor Macrin/ Costică Burlacu, Valentin Terente , Simona Cimpoaie , scenografia a fost semnată de Daniel Rădună, iar ilustraţia muzicală a aparţinut lui Cornel Cristei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro