Mergi la conţinutul principal

Premieră în sportul brăilean

• DJST Brăila doreşte să întocmească un caledar sportiv împreună cu structurile sportive brăilene • “Ne dorim să facem transparent calendarul sportiv judeţean, o lună vom primi cereri de colaborare apoi vom face un parteneriat cu structurile sportive”, a precizat Mircea Cărbunaru, consilier principal la DJST

 

Pentru prima dată, în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST) doreşte să întocmească un caledar sportiv împreună cu structurile sportive brăilene. Cluburile trebuie să depună în perioada 14 ianuarie – 14 februarie, câte un formular-cerere cu competiţiile/acţiunile sportive pe care intenţionează să le organizeze în parteneriat cu DJST Braila în anul în curs.

În vederea întocmirii calendarului sportiv judeţean (în cadrul programelor naţionale P1 – Promovarea Sportului de performanţă, P2 – Sportul pentru toţi) DJST va centraliza formularele-cerere depuse în perioada stabilită şi apoi va forma comisia de selecţie a dosarelor. Aceasta va fi alcatuită din doi reprezentanţi ai compartimentului sport şi un reprezentant al compartimentului financiar-contabil. Membrii comisiei vor selecta propunerile de competiţii/acţiuni sportive ale structurilor sportive, în baza criteriilor deja existente şi în limita bugetului alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

DJST Brăila nu va accepta includerea în calendarul sportiv judeţean propriu, pentru anul în curs, a propunerilor de colaborare care sunt susceptibile de dublă finanţare de la bugetul de stat. De asemenea, nu vor fi incluse în calendar propunerile depuse de structurile sportive care au datorii financiare neachitate către DJST Brăila (din anii precedenţi) sau care sunt în litigiu juridic cu Direcţia.

Colaborarea dintre DJST Brăila şi structurile sportive se va perfecta printr-un protocol sau parteneriat în care se prevăd toate competiţiile/acţiunile sportive propuse în anul în curs de structura sportivă respectivă. Semnarea acestora se va face după aprobarea calendarului sportiv judeţean şi a bugetului de către MTS şi conducerea DJST Brăila şi cu cel puţin 20 de zile înainte de data stabilită pentru desfăşurarea competiţiilor/activităţilor prinse în acest calendar. Iar aceste sume se vor acorda în funcţie de disponibilităţile bugetare existente.

“Ne dorim să facem transparent calendarul sportiv judeţean. Timp de o lună vom primi cereri de colaborare pentru completarea calendarului sportiv de la structurile sportive. Apoi vom face un parteneriat de colaborare. După ce vom avea bugetul de la MTS vom aloca sumele pentru proiectele aprobate în calendarul sportiv judeţean din 2020. Este obligatoriu ca formularele-cerere să fie înaintate de structuri sportive legal constituite (cu sau fară personalitate juridică) sau de instituţii publice care au în obiectul de activitate sportul şi educaţia fizică, pentru a putea fi incluse în calendarul judetean sportiv propriu al DJST Braila”, ne-a declarat Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJST Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro