Mergi la conţinutul principal

Premieră în Brăila! Primul “Hackathon” local la Biblioteca Județană, cu premii de 6.000 lei

• este vorba despre “Brăila Tech Sprint”, o competiție ce se desfășoară între concurenți/echipe care prezintă și dezvoltă proiecte inovative, ce au la bază aplicații și tehnologii de programare • înscrierile se fac până pe 2 aprilie

 

Primăvara vine cu o super competiție pentru elevii pasionați de tehnologie.

În perioada 8-9 aprilie 2023 se va desfășura “Brăila Tech Sprint”, primul Hackathon local, organizat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Consiliul Județean Brăila, Primăria Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Ce este un hackathon? Vorbim despre o competiție ce se desfășoară între concurenți/ echipe care prezintă și dezvoltă proiecte inovative, ce au la bază aplicații și tehnologii de programare, și își propun să găsească soluții sustenabile tehnic pentru diversele probleme ale comunității. Pe durata a 24 de ore, echipele participante încearcă să aducă proiectele într-un stadiu cât mai avansat de dezvoltare. La finalul competiției, cele mai bune proiecte prezentate sunt evaluate de către un juriu format din profesori de specialitate, programatori și antreprenori și premiate de către organizatori. Iar premiile sunt consistente:  premiul I – 3.000 de lei; premiul al II-lea – 1.800 de lei; premiul al III-lea – 900 de lei și mențiune – 300 de lei.

Biblioteca Județeană transmite concurenților/echipelor interesate că se pot înscrie online prin intermediul formularului aflat la adresa: hackathon.bjbraila.ro. Este obligatorie parcurgerea cu atenție a regulamentului competiției precum și a metodologiei de înscriere și participare. Etapa de înscriere online se finalizează duminică, 2 aprilie 2023. Înscrierea se consideră finalizată doar în momentul primirii unui email de confirmare.

Competiția începe sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 09:00, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Sala de lectură, etajul I, Piața Poligon nr. 4, Brăila. Accesul în sală nu va mai fi permis după ora menționată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro