Mergi la conţinutul principal

Pregătiri pentru Parlamentarele din 2016. Începe recrutarea experţilor electorali!

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că a început campania de recrutare a persoanelor care doresc să facă parte din Corpul Experţilor Electorali, din cadrul căruia vor fi desemnaţi preşedinţii birourilor electorale, ai secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.
"Procedura de admitere se va derula conform metodologiei aprobate de AEP prin Hotărârea nr. 11/2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 832/06.11.2015, care poate fi consultată pe site-ul Autorităţii la adresa de web http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2015/11/HOT--R--REA-A…. Corpul experţilor electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electoral, ai secţiilor şi locţiitorii acestora din ţară şi din străinătate", se arată pe site-ul AEP.
Corpul Experţilor gestionează alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. Din experienţa anilor trecuţi, alegerile parlamentare au loc în luna noiembrie, după localele din iunie, iar preşedinţi ai BEC sunt judecători, magistraţi.
"Poate face parte din Corpul Experţilor Electorali persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: are cetăţenia română, cunoaşte limba română, are drept de vot, stare de sănătate corespunzătoare, nu face parte dintr-un partid politic, a absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu, nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal", se mai precizează pe site-ul AEP.
Cei care au mai îndeplinit funcţii similare au nevoie doar de avizul Departamentului de Organizare a Proceselor Electorale din cadrul AEP. Aceia care sunt la prima experienţă de acest fel trebuie să treacă printr-un proces de evaluare/ examinare, iar examenul de admitere este scris, online şi constă în întrebări din legislaţia specifică. "Programarea examenului va avea loc după data de 1 ianuarie 2016", anunţă Direcţia de Comunicare şi Relaţii Externe din cadrul AEP.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro