Mergi la conţinutul principal

Pregătirea noilor polițiști. Tinerii absolvenți învață tactica polițienească de la agenți cu experiență

în perioada 24 aprilie -12 mai, agenții de poliție absolvenți ai promoției aprilie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila au participat la un program amplu de pregătire • 28 de agenți de poliție au fost în acțiune

 

Polițiștii care au intrat în activitate după ce au absolvit școala de agenți de poliție au participat la un amplu program de pregătire, sub coordonarea polițiștilor experimentați.

În sala de curs, de sport sau la poligonul de tir, tinerii polițiști au învățat tactici polițienești, pentru a fi pregătiți să intervină în soluționarea unor cazuri. Este vorba despre 28 de agenți de poliție care au avut serios de muncă.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în perioada 24 aprilie-12 mai, agenții de poliție absolvenți ai promoției aprilie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, repartizați la IPJ Brăila și Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională. „ Elementele de teorie au fost îmbinate cu situații de instruire practică, în sesiuni susținute de ofițeri specialiști pe diferite domenii (ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, criminalistic, poliție transporturi, tragere cu armamentul, tactică polițienească, etc), iar acestea au fost completate cu o secvență de activitate practică la diferite structuri, sub îndrumarea unor polițiști cu experiență. În acest mod, cei 28 de agenți de poliție aflați în perioada de tutelă profesională și-au completat cunoștințele, și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori. Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având ca țintă finală furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate. Folosindu-se de strategii de instruire interactive, încurajați de ofițeri instructori să acționeze demonstrativ în situații care au simulat diferite faze ale intervenției și antrenați în soluționarea unor spețe, atât în sala de curs, cât și în sala de sport ori la poligonul de tir, programul a constituit un veritabil antrenament. La încheierea programului, progresul făcut de cursanți a fost observabil atât în plan informativ-cognitiv și practic-acțional, cât și la nivelul anumitor resorturi ce țin de componenta emoțională a personalității (gestionarea emoțiilor și autocontrolul, reacții în condiții de stres, creșterea încrederii în capacitatea de a acționa eficient)”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Potrivit polițiștilor, pregătirea tinerilor agenți va continua în lunile următoare, cu prioritate în domeniul conducerii auto defensive, dar și pe alte paliere, sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională, astfel încât la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale, comunitatea în care își desfășoară activitatea să fie mai sigură, datorită lor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro