Instituţia Prefectului Judeţului Brăila este singura instituţie a administraţiei publice din România premiată anul acesta pentru modul în care a implementat politicile Uniunii Europene în teritoriu. Mai clar, Prefectura Brăila a fost nominalizată printre câştigătorii "European Language Label 2010" de către Comisia Europeană, pentru implementarea proiectului "Împreună", după ce, anul trecut, a fost, de asemenea, premiată pentru proiectul "Limbile străine -paşaport pentru lumea modernă".
Aşa cum declară conducerea Prefecturii brăilene, Instituţia Prefectului Judeţul Brăila, ca reprezentantă a Guvernului în teritoriu, şi-a propus să popularizeze politicile Uniunii Europene în judeţul în care activează. Principalul obiectiv al proiectului a fost acela de a aduce la cunoştinţa elevilor elemente ale politicilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte multilingvismul, diversitatea culturală, libera circulaţie a persoanelor, patrimoniul cultural şi educaţia. În acest sens, în anul 2010 au fost organizate activităţi pentru conştientizarea importanţei învăţării/cunoaşterii a cel puţin unei limbi străine de către elevii brăileni (Ziua Internaţională a Francofoniei, Ziua Dunării, Ziua Europeană a Limbilor).
Cu alte cuvinte, cu ocazia "Zilei Internaţionale a Francofoniei", elevii au participat la activitatea intitulată "Personajul meu preferat din literatura francofonă", fiecare dintre ei având o prezentare în limba franceză completată de slide-uri în limba română, acestea funcţionând practic ca o subtitrare. Cu ocazia "Zilei Dunării", elevii au făcut prezentări în limbile engleză, franceză şi română a unor filme şi materiale, realizate chiar de ei în Parcul Natural "Balta Mică a Brăilei". Cu ocazia "Zilei Europene a Limbilor", elevii au fost invitaţi să convingă auditoriul să viziteze un oraş dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Prezentarea orală s-a realizat în limba oficială a statului pe teritoriul căruia se află oraşul prezentat, textul regăsindu-se în slide-uri în limba română. În a doua parte a proiectului, 6 tineri voluntari prezenţi în Brăila în cadrul unui proiect susţinut de CE prin "Tineret în acţiune" şi-au prezentat oraşele de origine în limba maternă.