Mergi la conţinutul principal

Prefectura a început monitorizarea măsurilor întreprinse de Primăria Municipiului Brăila

 Corpul de Control al Instituţiei Prefectului-judeţul Brăila a constatat probleme în mijloacele de transport şi în Piaţa Halelor, dar şi Piaţa Concordia

 

Într-un comunicat transmis de Prefectura Brăila se anunţă faptul că, în contextul unor posibile riscuri generate de pandemia de coronavirus, Corpul de Control al Instituţiei Prefectului-judeţul Brăila a început monitorizarea măsurilor întreprinse de Primăria Municipiului Brăila, dispuse de prefectul judeţului, Cătălin Boboc, prin Ordin privind aprobarea planului de măsuri, în conformitate cu Ordonanţele Militare. Astfel, în săptămâna  6 – 10 aprilie, s-a verificat modul în care sunt respectate, de către operatorii de transport,  “normele impuse cu privire la protejarea şi siguranţa cetăţenilor în contextul actual” , conform precizărilor art.2, din Ordinul de prefect nr.164/27.03.2020.

În acest sens, Corpul de Control al Instituţiei Prefectului-judeţul Brăila, aflat sub coordonarea subprefectului Vasilica Vîlcu, a monitorizat mijloacele de transport în comun, respectiv tramvaie şi autobuze, unde s-au constatat mai multe deficienţe privind curăţenia, dar şi nerespectarea distanţei minime reglementate de Ordonaţele Militare, gradul de ocupare al locurilor fiind de până 75% din capacitate. În ceea ce priveşte monitorizarea circuitelor în pieţele din municipiu “care să permită fluidizarea cumpărătorilor şi evitarea aglomerării, inclusiv prin limitarea accesului în interiorul pieţelor, până la un număr care să permită respectarea distanţei minime, conform recomandărilor” (art.5 din Ordinul Prefectului 164/27.03.2020), Corpul de Control al Instituţiei Prefectului-judeţ Brăila a constatat mai multe neconformităţi în Piaţa Concordia şi în Hala Centrală. Printre acestea, amintim faptul că nu toţi comercianţii purtau măşti şi mănuşi de protecţie, iar uşile de acces erau prevăzute cu covoraşe dezinfectante dar care erau uscate. În plus, alte două uşi de acces în Hala Centrală, spre modulele de peşte erau deschise, asta deşi  în adresa nr. M 1302/06.04.2020, Primăria Municipiului Brăila menţionează că aceste uşi sunt blocate; Urmare a celor constatate, Instituţia Prefectului-judeţul Brăila a transmis Primăriei Municipiului Brăila o serie de măsuri şi atenţionează, pe această cale, S.C.Braicar S.A şi S.C APT S.A să se conformeze urgent Ordinului de prefect, pentru limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus, în caz contrar, cele două societăţi fiind pasibile de  sancţiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro