Mergi la conţinutul principal

Prefectura încearcă să deschidă centre de vaccinare drive-thru și la Brăila: apel pentru colaborarea medicilor

* prefectul Nicușor Ciocan a anunțat, ieri, că în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila s-a luat decizia înființării a cel puțin patru centre de vaccinare drive-thru * acestea vor fi organizate în parcările supermarketurilor din oraș, inclusiv la mall * pentru a putea funcționa, însă, acestea au nevoie de medici * Ciocan a făcut apel cu această ocazie la medicii din Brăila pentru a se implica

 

Prefectura Brăila încearcă să înființeze și în orașul nostru câteva centre drive-thru, unde doritorii să poată fi vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 chiar în propria mașină. Prefectul Nicușor Ciocan a afirmat că deja s-a decis în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) înființarea a patru astfel de centre și s-a discutat la nivelul conducerii hipermarketurilor din Brăila, care au fost de acord să permită folosirea parcărilor auto pe care le administrează. Prefectul și-a manifestat speranța că tinerii vor prefera să meargă și să se vaccineze la mall, în propria mașină, asemenea unei activități obișnuite de weekend. Există totuși o mare problemă legată de funcționalitatea acestor centre: personalul. Potrivit lui Ciocan, până acum doar doi medici și-au arătat disponibilitatea de a se alătura acestei noi etape a campaniei de vaccinare. Prefectul a făcut apel pe această cale, în speranța că mai mulți medici vor dori să se alăture.

”Fac această solicitare în mod public către medicii din Brăila de a se implica în campania de vaccinare. În cadrul Comitetului Județean COVID-19 s-a aprobat înființarea a patru centre de vaccinare drive-thru, cu operaționalizare și deschidere în data de 21 mai (n.r. - vineri). În momentul de față sunt doar doi medici care și-au manifestat interesul de a se înscrie în această campanie de vaccinare. Se poartă discuții. Doamna președinte al colegilor medicilor discută personal cu medicii. Dar facem un apel și pe această cale la toți medicii să se implice, pentru că nu putem funcționa și nu putem da drumul fără ajutorul lor. Este bine de știut că acești medici vor avea contracte separate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, în afara celui pe care îl au deja. Va fi decontat de primăria locală prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, a declarat Ciocan.

Prefectul a adăugat că dacă există medici interesați să se alăture campaniei, aceștia pot lua legătura cu DSP Brăila, unde se pot înscrie și pot încheia contractele, dacă ajung la un acord.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro