Persoană misterioasă pentru funcţia de prefect al Brăilei. Chiar dacă ieri au circulat zvonuri privind mai multe nume care ar figura pe lista înaintată de către preşedintele PC Brăila Mihai Dănuţ lui Daniel Constantin, acesta tot nu a dorit să confirme decât un singur candidat - Teodor Căpriţă, fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNŢCD. Chiar şi aşa, conservatorul a explicat că cerinţele preşedintelui PC la nivel naţional au fost extrem de clare: candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 40 şi 45 de ani. "Nu e mai simplu să spun variantele pentru că se poate ca lui Daniel Constantin să nu îi convină. Le fac mai mult rău pentru că şi oamenii ăia sunt prinşi acum într-o anumită structură şi poate la şefii lor nu le convine că vor să vină alături de mine sau că se duc pe o funcţie de administraţie şi nu îşi păstrează locul de muncă. Asta e singura problemă. Le fac rău, că nu este obligatoriu să rămână varianta asta, poate dânsul are o altă orientare. (...) În primul rând, domnul preşedinte Daniel Constantin mi-a spus că vrea un băiat tânăr, care să nu fi trecut pe la 10 partide, care să nu fie un oportunist, astăzi la un partid şi mâine la altul. Ar prefera să fie băiat tânăr, care să facă treabă pentru că la câtă zăpadă a fost e posibil să vină inundaţii, aşa că trebuie să fie un tip mobil, să fie un tip care să se poată mişca, să-i meargă mintea şi aşa mai departe. Şi eu i-am dat nişte variante", a declarat Dănuţ. Printre numele vehiculate la bursa zvonurilor, ajunse şi la urechile redactorilor "Obiectiv", s-au numărat şi Ciprian Dorobăţ, fostul şef de la Garda Financiară Brăila, precum şi Viorel Balcan, fostul deputat PNL. Întrebat în legătură cu aceştia, şeful PC Brăila a declarat că, într-adevăr, l-a luat în calcul pe "prietenul său" Balcan, însă la celălalt nici măcar nu s-a gândit. Chiar şi aşa, Dănuţ a mai amintit un nume - Dumitru Popa, fostul prefect al judeţului Brăila în perioada guvernării PDL.
"Teodor Căpriţă este, într-adevăr, una dintre variantele mele, îmi este prieten, maică-sa mi-a fost profesoară. A fost prefect al Brăilei, a fost secretar general al Prefecturii, nu mai este în politică de ani de zile. Şi are un vagon de studii băiatul ăla. Este unul dintre ei şi nu îl afectează că pot să folosesc numele lui pentru că el are fabrica lui de oxigen pe platformă la combinat şi e propriul lui patron. Nu este legat de nimeni. Din punctul meu de vedere, Căpriţă chiar ar fi o opţiune, dar are această problemă că are şi vreo 52 de ani", a mai completat sursa citată.
"Ce atâta Stancu este băgat în seamă?"
Mergând pe aceeaşi linie, senatorul Mihai Dănuţ a declarat că din punctul său de vedere ar trebui să fie închis capitolul Mihaela Marcu şi să se încerce şi alte variante. "Vreau să se simtă că vrem să aducem ceva nou. (...) Ce atâta ne cramponăm de Mihaela Marcu? Dacă nu mai este ea, e sfârşitul lumii? Se face câte o fixaţie de-asta. Eu vreau să se spargă puţin monopolul la Brăila şi să apară pe piaţă şi alte nume, nu să realegem oameni care de ani de zile sunt pe funcţie, cum e la APIA, la Forţele de Muncă! La noi, la Brăila, avem un număr mare de şefi care sunt bătuţi în cuie de când lumea şi pământul", s-a arătat nemulţumit conservatorul. Cât despre colaborarea cu "tovarăşii" săi de coaliţie pe acest subiect, Dănuţ s-a arătat deranjat de faptul că liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este mereu implicat în această problemă. "Eu pe Stancu şi pe Boboc doar i-am înştiinţat care sunt opţiunile mele. Stancu nu este şeful meu şi nu va fi deocamdată, că la PSD nu am chef să mă duc, crede-mă. Ca şi tovarăşi ai noştri de coaliţie i-am anunţat despre opţiunile mele. Ce atâta Stancu este băgat în seamă? Una, două, ce părere are Stancu! Stancu nu este şeful meu şi nu a fost niciodată, poate şi de asta am avut atâtea de pătimit la Brăila. Şi nu o să stau în genunchi nici în faţa lui, nici în faţa altcuiva că nu sunt bătut în cuie în politică şi nici legat de mâini şi de picioare. Este timpul să se schimbe naibii o dată ceva la Brăila! Nu trebuie să hotărască un singur om pentru toată lumea, că de asta ne-a pus Dumnezeu capul pe umeri", a conchis parlamentarul, care se poate lăuda că deja a schimbat ceva la Brăila: el l-a ajutat pe Gheorghi Obreja să devină prefect. Un real succes pentru Brăila, nu-i aşa?