* acesta a dorit să vadă dacă într-adevăr infirmierele care intră în contact cu suspecții de COVID-19 nu ar primi combinezoane, așa cum ne-a sesizat un brăilean * Boboc ne-a declarat că absolut toate cadrele care gestionează pacienții cu COVID-19 au asigurate toate măsurile de protecție* acesta a făcut totuși un apel la angajați să îi sesiseze în continuare eventualele abateri
În urmă cu câteva zile, cotidianul ”Obiectiv” a publicat sesizarea unui brăilean care se plângea de faptul că infirmierele de la Spitalul 3 (corpul B) care intră în contact cu suspecții de COVID-19 nu ar primi echipamente de protecție. În urma articolului, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a mers în control pentru a verifica dacă într-adevăr există probleme la acest capitol. Sesizarea nu s-a confirmat, Boboc declarând că absolut toate cadrele care interacționează cu pacienții suspecți sau infectați de COVID-19 sunt echipați corespunzător.
”Adevărul adevărat este că materiale sunt. Este posibil ca cineva care a sesizat să nu fi avut materiale, personal. Dar trebuie să ținem cont că, în momentul acesta când stăm de vorbă, la Spitalul 3 se află doi pacienți cu COVID-19. Acolo sunt mai multe linii de gardă, mai multe specialități. Să spunem că sunt 40 de oameni în spital angajați: medici, asistente, infirmiere și așa mai departe. Cu cei doi pacienți intră în contact, nu știu, 4 oameni. Este foarte posibil ca aceilalți, 36, dar repet sunt niște cifre rotunde, într-adevăr să nu fie îmbrăcate în combinezoane în momentul acesta. Dar cei 36 de angajați nu au nicio treabă cu acei doi pacienți, aceștia nu intră în contact cu bolnavii de COVID-19. Materiale sunt și toți cei care intră în contact direct cu pacienții aceia au tot ce le trebuie. Eu pot înțelege că unii oameni sunt speriați dar Spitalul 3 are toate materialele necesare și asta pot să o confirm”, ne-a explicat Cătălin Boboc.
Prefectul Brăilei a făcut și un apel către brăileni să îi sesizeze orice problemă legată de gestionarea situației COVID-19.
”Dacă punctual, și profit de ocazie să fac un apel, sunt într-adevăr situații de genul, îi rog pe oameni să îmi spună de îndată. Numărul meu de telefon e public, mă pot suna și la 2 noaptea dacă e cazul. Din ce am văzut eu nu sunt astfel de probleme la Spitalul 3, dar, repet, e posibil să fi fost o astfel de situație în care angajații de pe o secție care nu are pacienți cu COVID-19 să nu primească combinezoane, dar asta pentru că nu intră în contact direct cu bolnavii respectivi”, a mai spus acesta.