Mergi la conţinutul principal

Prefectul Brăilei, lăudat de noul ministru al Afacerilor Interne

• prefectul judeţului Brăila, George Paladi, a participat ieri la o videoconferinţă cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, alături de celelalte Prefecturi din ţară • tema a fost organizarea pentru Alegerile Prezidenţiale de duminică, iar ideea lui Paladi de a merge personal prin secţii pentru a se asigura că totul este în ordine a fost apreciată de ministru

 

Prefecţii, şefii de inspectorate şi deconcentrate din România au avut, ieri, o primă interacţiune oficială cu noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela. Este vorba despre o videoconferinţă pe tema organizării Alegerilor Prezidenţiale ce a avut loc la ora 11:00, în cadrul căreia prefectul judeţului Brăila, George Paladi, a făcut o impresie bună. Pe scurt, Vela le-a transmis aşteptările pe care le are de la reprezentanţii MAI în teritoriu şi a venit cu o nouă abordare, una ceva mai deschisă. Acesta a permis reprezentanţilor mass-media să asiste la toată videoconferinţa, le-a spus prefecţilor să nu ascundă problemele din teritoriu. Ministrul chiar a invitat presa centrală să participe la comandamentul general pentru a putea transmite live oamenilor deciziile care se iau în privinţa posibilelor probleme apărute în timpul alegerilor de duminică. Vela le-a propus prefecţilor să organizeze videoconferinţe săptămânale pentru a discuta şi rezolva toate problemele de resort.

“Nu aşteptaţi soluţii miraculoase de la Bucureşti. Sunteţi manageri în inspectoratele judeţene, care trebuie să îşi asume răspunderi, să decidă. Nu să le transfere spre alte structuri sau alte funcţii de execuţie, astfel încât, atunci când se întâmplă o dramă, o tragedie, inspectorul-şef sau prefectul să nu fie implicaţi asupra unei greşeli, să evite o decizie pentru a rezolva operativ şi în condiţiile legale o problemă”, a mai afirmat ministrul.

Ulterior, toate prefecturile au fost luate la rând şi întrebate în legătură cu stadiul privind pregătirile pentru Alegerile Prezidenţiale. Prefectul Brăilei Adrian George Paladi şi subprefectul Rada Sterea au făcut o impresie bună, faţă de alţi omologi din ţară, care au primit critici din partea ministrului.

“Ceea ce avem de făcut am dus la îndeplinire. Agenda de activităţi pentru alegeri a fost respectată în totalitate. Raportarea săptămânală făcută către Minister a fost transmisă de fiecare dată. Mai avem două activităţi: prima, de verificare a secţiilor. Acest lucru va fi făcut sâmbătă de tot ceea ce înseamnă deconcentrate. Inclusiv colegii din instituţie. Am să merg şi personal, prin sondaj, în diferite secţii de vot, atât eu cât şi doamna subprefect. Iar în data de 9, la fel, o să transmitem tot ceea ce înseamnă buletinele. În judeţul Brăila, colaborarea cu structurile MAI şi celelalte instituţii este una bună. Din punctul meu de vedere, nu sunt probleme deosebite. Dacă dumneavoastră doriţi alte informaţii, vă stăm la dispoziţie cu toţii”, a declarat Paladi.

Propunerea acestuia privind vizitele în secţii înainte de alegeri, a fost bine primită de ministrul Vela care le-a solicitat şi celorlalţi prefecţi din ţară să procedeze la fel. Tot legat de Brăila, ministrul le-a cerut şefilor Poliţiei să îi prezinte un raport complet privind evenimentul legat de cazul taximetristului care ar fi ameninţat cu maceta nişte tineri ce împărţeau pliante electorale de la PSD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro