Mergi la conţinutul principal

Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, în vizită pe șantierul Digului de la Corbu Vechi

* prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, a emis un comunicat de presă pentru a preciza faptul că a avut joi o întâlnire cu primarul comunei Măxineni, USR-istul Ionuț Daniel Postulache, alături de care a vizitat șantierul de pe malul drept al râului Siret * în dreptul satului Corbu Vechi se execută lucrări de consolidare și supraînălțare a digului,  iar la întâlnire au participat și specialiști din partea Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila, care au dat asigurări că totul este în grafic

 

 

Lucrările de consolidare și supraînălțare a digului de pe malul drept al râului Siret, în dreptul satului Corbu Vechi din Comuna Măxineni, sunt în grafic. Cel puțin asta se arată într-un comunicat emis de prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, după o vizită la fața locului. Acesta a punctat că, joi (19 mai), a avut o întâlnire cu primarul Comunei Măxineni, USR-istul Ionuț Daniel Postolache, la sediul Primăriei de acolo, după care au mers împreună pentru a vizita șantierul.

Potrivit comunicatului, întâlnirea face parte dintr-o serie de astfel de evenimente pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu le desfășoară pentru deplina legalitate a activităților administrațiilor publice locale. Discuțiile s-au purtat în jurul problemelor de administrație locală, investiții, precum și fond funciar.

De precizat că prefectul Iulian Timofei și primarul UAT Măxineni au mers pe șantierul de la dig însoțiți de specialiști din partea Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila. Așa cum am precizat, șantierul se află pe malul drept al râului Siret, din dreptul satului Corbu Vechi, unde se execută lucrări de consolidare și supraînălțare a digului. Reprezentanții SGA Brăila l-au informat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu că proiectul se derulează conform planificării inițiale.

”Am revenit aici, la fața locului, să verific stadiul lucrărilor, împreună cu reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila, precum și cu domnul primar Ionuț Postolache, de la Măxineni. Văd că lucrurile evoluează aici, pe șantier, ceea ce ne bucură, iar informațiile pe care le-am primit sunt în sensul că investiția se va realiza în termenul stabilit prin contract”, a declarat Iulian Timofei, adăugând că va continua monitorizarea acestor lucrări.

Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 11,4 milioane lei, fără TVA, fiind prevăzută o consolidare a peste 500 metri de dig, în total. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 31 decembrie 2022.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro